Rusya, Tacikistan'ın Yeni Hükümetinden Memnun

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Tacikistan'da resmi temaslarda bulunuyor. Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda ile bir araya gelen Rusya Başbakan Yardımcısı, Tacikistan'da kurulan yeni hükümetten memnun olduklarını kaydetti.

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Tacikistan'da resmi temaslarda bulunuyor. Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda ile bir araya gelen Rusya Başbakan Yardımcısı, Tacikistan'da kurulan yeni hükümetten memnun olduklarını kaydetti. Şuvalov ve beraberindeki heyet, Rusya-Tacikistan Hükümetlerarası Komisyon Toplantısı için başkent Duşanbe'de bulunuyor.

Toplantıda konuşan Şuvalov, "Rusya ile Tacikistan ilişkileri hem ikili hem de çok yönlü olarak sürdürülüyor. Bütün alanlarda işbirliğinin bundan sonra da geliştirilmesi için hazırız" dedi.

Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda ise konuşmasında, Rusya'nın bütün alanlarda stratejik ortağı olduğunu ve bunun böyle kalacağını kaydetti.
Tacikistan'da geçen yıl Kasım ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra hükümet yeniden yapılandırıldı. Seçimlerin galibi mevcut Devlet Başkanı İmamali Rahman, kabinesinde çok ciddi değişikliklere gitmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri