Rusya Premir Ligi’nde Zenit Fırtınası Esiyor

Rusya Premeir Ligi’nde 8 hafta geride kalırken henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Zenit St. Petersburg lider durumda.Geçen sezon son haftada şampiyonluğu CSKA Moskova’ya kaptıran Zenit bu sene fire vermek istemiyor. Petersburg ekibi bu sezon ligdeki...

Rusya Premeir Ligi’nde 8 hafta geride kalırken henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Zenit St. Petersburg lider durumda.

Geçen sezon son haftada şampiyonluğu CSKA Moskova’ya kaptıran Zenit bu sene fire vermek istemiyor. Petersburg ekibi bu sezon ligdeki sekiz karşılaşmasını kazanırken iki ön eleme maçını geçerek Şampiyonlar Ligi gruplarına da kalmayı başardı. Ligde Lokomotiv Moskova ve Dinamo Moskova gibi dişli rakiplerini mağlup etmeyi başaran Zenit, Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında Benfica’yı da yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Andre Villas Boas yönetimindeki Zenit kazanmaya devam ederken yönetim ve taraftarların keyfi şimdilik yerinde.

Bu arada Rusya Premier Ligi’ne bu sene yükselen Tula şehrinin Arsenal takımı geriye kalan 8 haftada henüz maç kazanamadı. Sadece bir beraberliği bulunan Arsenal bir puanla ligin dibine demir atmış durumda. Rakip fileleri sadece iki kez havalandırabilen Arsenal kalesinde 15 gol gördü.

GÖKDENİZ’İN TAKIMI YİNE KAYIPLARDA

Gökdeniz Karadeniz’in top koşturduğu Rubin Kazan ise geçen sezon olduğu gibi bu sene de tat vermiyor. Sekiz maçta 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 yenilgi alan Rubin 10 puanla 8. sırada.

Ligde en çok gol atan takım 26 golle Zenit olurken 2 gol atabilen Arsenal ise en az gol tan kulüp oldu. 27 golle en çok gol yinen kulüp Rostov olurken 3 golle en az gol yiyen takım ise Terek oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri