Rusya Müftüsü Gaynuddin: Rusya’da Cami Sayısı 7 Bini Geçti

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana cami sayısının 70 kattan fazla artarak 7 bine ulaştığını söyledi.Rusya’nın kuzeybatısında bulunan Arhangelsk kentinde onarılan camiyi ibadete...

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana cami sayısının 70 kattan fazla artarak 7 bine ulaştığını söyledi.

Rusya’nın kuzeybatısında bulunan Arhangelsk kentinde onarılan camiyi ibadete açan Gaynuddin, Rusya Kuzey Kutup Federal Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Sovyetler Birliği Rusya’sında 100 olan cami sayısının bugün 7 bini geçtiğini ifade eden Gaynuddin, İslamiyet’in Rusya’da yeniden yaşanmaya başladığını belirtti.

1920’li yıllarda rakamını 10 binlerin üzerinde olduğuna değinen Gaynuddin, “Günümüzde artış dinamiği memnuniyet verici. Bünyesinde mektepleri de barındıran külliyelerin inşası İslami altyapıya önemli katkı sağlıyor. Bununla birlikte batı ve merkezi bölgelerde cami sayıları henüz yetersiz…” dedi.

Rusya Müftüler Konseyi’nin verilerine göre Moskova’da 2 milyon, Moskova Bölgesi’nde 650 bin ve St.Petersburg kenti dahil Leningrad bölgesinde de 750 bin Müslüman yaşıyor. Rusya genelinde ise Müslümanların sayısı 20 milyonu aştı. Gaynuddin, Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından ülkede yaşayan Müslümanların sayısının 300 bin daha arttığına işaret etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri