Rusya Merkez Bankası Ruble Bandını Genişletti, Daha Serbest Hareket Edecek

Rusya Merkez Bankası yüzde 55 dolar ve yüzde 45 avrodan oluşan kur sepetinin hareket bandını 2 ruble daha genişleterek 35,4 - 44,4 ruble olarak belirledi. Böylece daha önce 7 ruble olan koridor 9 rubleye çıkarılmış oldu. Yıl başından bu yana...

Rusya Merkez Bankası yüzde 55 dolar ve yüzde 45 avrodan oluşan kur sepetinin hareket bandını 2 ruble daha genişleterek 35,4 - 44,4 ruble olarak belirledi.

Böylece daha önce 7 ruble olan koridor 9 rubleye çıkarılmış oldu. Yıl başından bu yana değer kaybetmeyi sürdüren ruble serbest dalgalanmaya yakın bir hareket alanı içinde olacak.

Rusya Merkez Bankası 5 kapeklik müdahale rakamını da 1 milyar dolardan 350 milyon dolara indirdi. Rusya rubleye geniş koridor içinde dalgalanırken artık daha az müdahalede bulunulacak. Merkez Bankası’nın orta vadede rubleyi serbest dalgalanma içinde bırakmayı hedeflediği kaydediliyor.

Bankanın kararında Ukrayna’da yaşanan kriz ve Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırım kararları etkili oldu.

Rusya Merkez Bankası Ukrayna krizinin ardından mali istikrar için Mart ayında müdahale rakamını 350 milyon dolardan 1,5 milyar dolara kadar yükseltmişti.

Rusya’da serbest piyasada yüzde 0,08 oranında artan dolar 36,02 rubleden, Avro’da yüzde 0,24 artışla 48,23 rubleden işlem görüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri