Rusya Merkez Bankası: Paniği Önlemek İçin Gerekli Tedbirler Alındı

Rusya Merkez Bankası, rublenin serbest piyasa şartlarında dalgalanmaya bırakılmasının ardından muhtemel paniğe karşı gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. Rezervlerini korumak isteyen Rusya, rublenin belirli bir koridorda hareketi yerine...

Rusya Merkez Bankası, rublenin serbest piyasa şartlarında dalgalanmaya bırakılmasının ardından muhtemel paniğe karşı gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Rezervlerini korumak isteyen Rusya, rublenin belirli bir koridorda hareketi yerine müdahaleyi belirsiz hale getirdi. Böylece Rusya Merkez Bankası gerekli görülmesi durumunda istediği miktarda müdahalede bulunabilecek. Böylece spekülasyon yaparak kur üzerinden para kazanmak isteyenlerin de önüne geçilmiş oldu.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aleksey Simanovski, dövize yönelme ve paniğin oluşmasını önlemek için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Gelişmelerin izlendiğini ifade eden yetkili, olağan dışı bir durum olmadığını ve kritik bir risk gözlenmediğini ifade etti.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina da yaptığı değerlendirmede toplum, ihracatçılar ve ithalatçıların rublenin zayıflamasına etki ettiğini söyledi. Rublenin zayıflamasına yönelik oyunun bankalar ve şirketler tarafından speküle edildiğini kaydeden Nabiullina, “Maalesef toplumun tüm kesimleri daha düşük ruble beklentisi ile bu oyuna dahil olabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rublenin serbest dalgalanmaya bırakılmasının ardından yüzde 0,13 değerlenen dolar 45,9 rubleden işlem görürken, yüzde 0,34 değerlenen avro da 57 rubleye yükseldi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri