Rusya: Kimyasal Silahlarla İlgili Son Karar Bir Hafta -10 Gün İçinde Kesinleşir

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Suriye yönetiminin elinde bulundurduğu kimyasal silahları uluslar arası topluma devri ile ilgili son kararın 7-10 gün içinde verilebileceğini söyledi.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Suriye yönetiminin elinde bulundurduğu kimyasal silahları uluslar arası topluma devri ile ilgili son kararın 7-10 gün içinde verilebileceğini söyledi. Rusya’nın devirle ilgili önerisine Moskova’da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim olumlu cevap verdi.

Basına açıklamada bulunan Puşkov, “Ben son kararın 7-10 gün içinde alabileceğini zannediyorum. Bu yönde bir karar verilmesi durumunda savaş öncesi tansiyon düşer ve siyasi-diplomatik sürece doğru bir geçiş olur…” dedi.

Suriye’nin son kararı ve ABD’nin bu karara yönelik cevabının önemli olduğuna değinen Puşkov, Rusya’nın Suriye açısından herhangi bir sorun görmediğini aktardı.

Uluslar arası denetim kararının ABD açısından da çok avantajlı bir durum oluşturacağına değinen Puşkov, Başkan Barack Obama’nın bu fırsatı değerlendireceğini ümit ettiğini söyledi.

Moskova’da Muallim’le dün görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kimyasal silahların devrinin askeri müdahaleyi engellemesi durumunda işbirliğine hazır olduklarını ifade etmiş ve gerekli çalışmalara başlamıştı. Lavrov, Mullim’e kimyasal silahların uluslar arası yapıya devri, imha edilmesi ve Suriye’nin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütüne de girmesini önermişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri