Rusya Emniyet Müdürlüğü’nün Evrak Dolu Kasalarını Türkiye’ye Satacaklardı

Rusya’nın güneyindeki Stavropol şehrinde İçişleri Bakanlığı’na ait 8 demir kasayı hurda diye 3 bin 100 rubleye (yaklaşık 100 dolar) satan A.

Rusya’nın güneyindeki Stavropol şehrinde İçişleri Bakanlığı’na ait 8 demir kasayı hurda diye 3 bin 100 rubleye (yaklaşık 100 dolar) satan A. G. isimli bir emniyet görevlisi gözaltına alındı. İçi suç dosyaları ve belgelerle dolu kasalar az kalsın Türkiye’ye hurda olarak gidecekti.

Rus basınına göre, 8 Temmuz’da komşu Rostov kentinde bir hurda alanında işçiler demir kasalarının içinde Stavropol Emniyet Müdürlüğü’ne ait çeşitli suçlarla ilgili dosya ve belgeler buldu. Devreye giren Rostov emniyet görevlileri, Stavropollu meslektaşlarına olayın araştırılması için yazı gönderdi. Bir kaç gün süren araştırmanın ardından Stavropol Bölge Emniyet Müdürlüğü’ne ait teknik malzeme ve servis hizmetleri daire yetkilisi A.G.’nin kasaları hurda diye sattığı tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Stavropol Soruşturma Komisyonu yetkilisi Yekaterina Danilova, demir kasaların başka bir emniyet binasına taşınması hususunda talimat alan zanlının bunun yerine kasaları hurdacıya götürdüğünü kaydetti. Danilova, “Hizmet aracına yüklediği 8 demir kasayı Stavropol’da bir hurdacıya 3 bin yüz rubleye sattı.” bilgisini verdi. Daha sonra 8 demir kasanın Türkiye’ye satılmak üzere Rostov kentindeki hurdacıya verildiği belirtildi.

Danilova, kasaların içinde emniyet müdürlüğüne ait 9 suç dosyası, 3 inceleme dosyası ve bölge görevlilerine ait çok sayıda belge olduğuna dikkat çekti.

Görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluk suçlarından A.G. aleyhine soruşturma açıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri