RUSYA BÜYÜKELÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

- Rusya'nın Ankara Büyükelçisine silahlı saldırı düzenlendi. Rus Büyükelçi Andrey Karlov, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi. Karlov ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara'da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Açılış sonrası konuşma yaparken silahlı saldırıya uğrayan Karlov'un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti. 25 yaşlarında takım elbiseli bir erkek saldırganın, sahte polis kimliğiyle koruma olarak içeri girdikten sonra Büyükelçi Karlov'un konuşması esnasında 1 el ateş açtığı daha soınra misafirleri dışarı çıkardıktan sonra arka arkaya 3-4 el ateş açtığı belirtildi. Görgü tanıkları "Gözümüzün önünde silahlı saldırıya uğradı. Kendimizi dışarıya zor attık" dedi.  

Saldırganın 20-25 yaşlarında takım elbiseli bir genç olduğu ve "Halep'in hesabını soracağız" dedikten sonra ateş açtığı iddia edildi. Büyükelçi ile birlikte 3 kişinin daha olay yerinde yaralandığı belirtiliyor.

TÜRKİYE'NİN ŞANGAY ÜYELİĞİNİ DESTEKLEYEN BİR İSİMDİ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 30 Kasım'da verdiği demeçte Türkiye'yi Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi olarak görmek istediklerini söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) katılmayı değerlendirebileceği yönündeki sözlerine ilişkin, hem Kazakistan'ın hem de Çin'in Türkiye'yi Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi olarak görmek istediklerini belirterek, "Her şey tamamen Ankara'nın kararına bağlıdır. ŞİÖ'ye üyelik sürecinde biz Rusya olarak Türkiye'den Avrupa Birliği'yle (AB) ilişkilerin soğutulmasını veya durdurulmasını hiçbir şekilde talep etmeyeceğiz." demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg'ta, 4-5 Eylül'de Çin'de düzenlenen G20 zirvesinde ve ekimde İstanbul'da bir araya geldiklerini hatırlatan Karlov, bu görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin ve uluslararası gündemin etraflıca ele alındığını söylemişti.

ANDREY KARLOV KİMDİR?

1954 yılında Moskova’da doğmuştur. Yüksek eğitimini 1976 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstütüsünden, 1992 yılında ise Diplomasi Akademisinden mezun olup tamamlamıştır.

,

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri