Rusya Başbakanı Vahşet Fotoğraflarının Kanıtlanmasını İstedi

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Suriye’de yaşanan vahşeti ortaya koyan fotoğrafların suç delili olduğunu, ancak bunların mahkemelerce kanıtlanması gerektiğini söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Suriye’de yaşanan vahşeti ortaya koyan fotoğrafların suç delili olduğunu, ancak bunların mahkemelerce kanıtlanması gerektiğini söyledi.

CNN’e özel açıklamada bulunan Medvedev, uluslar arası toplumdan Suriye lideri Beşşar Esed ya da diğer tarafı suçlamak yerine, Suriye krizinin çözümüne katkı sağlamalarını istedi.

Basit bir şekilde “Esed suçludur” denemeyeceğini savunan Medvedev, “Desteklediklerimizi ya da karşısında olanları suçlu olarak ilan edemeyiz. İddiaların mahkemece kanıtlanması gerekiyor. Bu fotoğraflar çok üzücü. Mevcut çatışmanın üzücü sonuçları. Bir yerde kurbanların bulunması bunun arkasında rejimin olduğu anlamına gelmez.” dedi. Rus lidere göre fotoğraf ve diğer suçlarla ilgili verilerin kanıtlanması gerekiyor.

Rusya olarak kimseyi temize çıkarma gibi bir durumları olmadığını, buna Suriye lideri Esed’in de dahil olduğunu kaydeden Medvedev, “Belgeler bilgiler toplanmalı, sonra da mahkemelerce kullanılmalı. Biz duygular yerine, medeni olarak uluslararası hukuka uygun hareket etmeliyiz… Kriz çözüldükten sonra mahkemede yargılanma mümkün. Suriye halkının buna hakkı var.” şeklinde konuştu.

Esed’in siyasi geleceğinin nasıl olacağı ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğini ifade eden Medvedev, “Ben kendisini tanıyorum. Suriye’de oldum, kendisi ile görüştüm… Esed’le müzakere edilmemesini isteyenler, çatışmayı provoke ediyor. Tansiyonu yükseltmeye değil, düşürmeye ihtiyacımız var. Görüşmelerde yer alan herkese söylemek istediğimiz mesajımız bu…” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri