Rusya, Avusturya Ve Slovakya’ya Doğalgaz Sevkiyatını Azalttı

Rusya’nın gaz ve enerji firması Gazprom, bazı Avrupa ülkelerine giden doğalgaz miktarını düşürdü. Rus şirket, Avusturya’ya yaptığı gaz sevkıyatını yüzde 15 oranında azaltırken Slovakya’ya yüzde 10 oranında daha az gaz yolladı....

Rusya’nın gaz ve enerji firması Gazprom, bazı Avrupa ülkelerine giden doğalgaz miktarını düşürdü. Rus şirket, Avusturya’ya yaptığı gaz sevkıyatını yüzde 15 oranında azaltırken Slovakya’ya yüzde 10 oranında daha az gaz yolladı. Polonya ise Rusya’dan gelen doğalgazda yüzde 45 oranında azalma olduğunu iddia ederek ters akım yöntemiyle Ukrayna’ya gönderdiği gazı kesti.

Gaz arzının düşürülmesi ile ilgili açıklama yapan Avusturyalı gaz şirketi OMV, ‘‘Rus partnerimiz tarafından daha önce azalma olacağıyla ilgili bilgilendirildik’’ açıklaması yaptı. Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Mitterlehner ise ORF Devlet Radyosu’na verdiği röportajda depoların dolu olduğunu belirterek birkaç haftadan beri baş gösteren krizi zamanında görüp tepki verdiklerini dile getirdi.

SLOVAKYA, DÜŞÜŞÜ NORMAL BULDU

Slovakyalı gaz şirketi SPP, doğalgaz sevkıyatında yüzde 10 oranında düşüş olduğunu açıkladı. Slovakya Ekonomi Bakanı Miriam Žiaková, ‘‘Bu tarz sözleşmelerde yüzde 10’luk bir dalgalanma normaldir’’ diyerek düşüşün kullanıcılara spesifik bir etkisinin olmadığını ifade etti.

Polonyalı gaz firması PGNiG’ye göre Gazprom, Polonya’ya ihraç ettiği gazı yüzde 45 oranında azalttı. Rus şirket ise Polonya’nın iddiasını yalanladı. Şirketin sözcüsü Sergei Kupriyanov, Polonya’ya her yıl olduğu miktarda gaz gittiğini kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri