Rusya Askeri Tatbikatlara Başladı

Rusya, Hazar Denizi’nin kuzeyindeki Astrahan bölgesinde askeri tatbikata başladı. Aşuluk, Kapustin Yar poligonları ve Hazar Denizi’nde başlatılan tatbikatta, savaş gemileri de katılıyor. Tatbikatla ilgili bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı...

Rusya, Hazar Denizi’nin kuzeyindeki Astrahan bölgesinde askeri tatbikata başladı. Aşuluk, Kapustin Yar poligonları ve Hazar Denizi’nde başlatılan tatbikatta, savaş gemileri de katılıyor.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, “Tatbikat sırasında ani uçak ve füze saldırılarına karşılık vermek için denemeler yapılacak. Tatbikatta yeni S-400 ve Triumf füzeleri kullanılacak.” dedi.

Güney Askeri Bölge Komutan Yardımcısı General Aleksandr Romançuk’un yönettiği tatbikatın hafta sonu tamamlanacağı kaydedildi.

Eylül ayında ise Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Altay’da tatbikat yapılacak.

Rusya Stratejik Füze Birlikleri (RVSN) sözcüsü Albay Dmitri Andreyev tatbikatta yaklaşık 400 askeri teknolojinin kullanılacağını söyledi.

Bu arada Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Kuzey Osetya’da da askeri tatbikatın yapıldığı ifade edildi. Tatbikata Gürcistan’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’da bulunan Rus askeri üssünden birlikler de katıldı. Tatbikatta yaklaşık 500’den fazla asker ve 200 ağır askeri araç hazır bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı 2014’de 60’tan fazla askeri tatbikat yapacaklarını duyurmuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri