Rusya, Amerika’nın Esed’i Vurmasından Endişe Ediyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak ve Suriye’de radikal selefi IŞİD örgütüne karşı operasyon yapan ABD savaş uçaklarının Suriye lideri Beşşar Esed’e bağlı askeri birlikleri vurmasından endişe ettiklerini açıkladı.Moskova’da...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak ve Suriye’de radikal selefi IŞİD örgütüne karşı operasyon yapan ABD savaş uçaklarının Suriye lideri Beşşar Esed’e bağlı askeri birlikleri vurmasından endişe ettiklerini açıkladı.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Bizim sadece Suriye topraklarında IŞİD'e yönelik alana saldırı yapacakları konusunda şüphelerimiz var. Burada Beşşar Esed’in pozisyonunu zayıflatmak için hükümet güçleri de bombalanabilir.” dedi.

ABD’nin Irak topraklarında saldırı yaparken Bağdat’tan izin aldığını, Suriye için benzer bir girişimde bulunmamasının endişe oluşturduğunu savunan Lavrov, “NATO belirli bir grubun çıkarına olacak şekilde tehlikenin nötralize edilmesini istiyor.” eleştirisi getirdi.

Galler’de NATO ülkelerinin IŞİD'e karşı bir koalisyon oluşturmaları yönünde aldıkları kararı hatırlatan Rus Bakan, NATO’nun uluslararası terör yerine Rusya Federasyonu’nu baş tehdit olarak belirlemesinin de manidar olduğunu söyledi.

NATO ülkelerinin gerçek tehdit yerine imaj tehdit oluşturduğu eleştirisi getiren Lavrov, “Böylece NATO ülkeleri Soğuk Savaş dönemi gibi sıkı disipline oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD ile terörle mücadele konusunda herhangi bir işbirliği olup olmadığı yönündeki soruya Lavrov, “Burada temas sözlü. Rusya terör tehdidine karşı Batılı ülkelerle ortak mücadeleye hazır. Burada bir kısım ültimatomlarla ya da NATO’nun kabul ettiği kararlar çerçevesinde değil. BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler olarak sorumluluklarımız var.” cevabını verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri