Rusya 92 Ton Beyaz Eti Türkiye Ve Arjantin’e Geri Gönderdi

Rusya, eksik evrak gerekçesiyle Türkiye ve Arjantin’den ihraç edilen 92 ton beyaz etin ülkeye girişine izin vermedi.Cihan Haber Ajansı’na konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko...

Rusya, eksik evrak gerekçesiyle Türkiye ve Arjantin’den ihraç edilen 92 ton beyaz etin ülkeye girişine izin vermedi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko kuzeybatı sınırında Kaliningrad ve Baltiysk limanlarında Türkiye ve Arjantin'den gelen 92 ton beyaz eti kontrol ettiklerini ve eksik evrak tespit ettiklerini söyledi.

Alekseyenko, “Beyaz etin üretimiyle ilgili ürünlerin sertifikalarında tarih bilgisi yok. Evraklar eksik. Ayrıca belgelerdeki yükleme bilgileri bir birinden farklı. Ne yazık ki bunlar hepsi ciddi ihlal. Bu nedenle ürünlerin Türkiye ve Arjantin’e geri gönderilmesine karar verdik.” dedi.

Konuya ilgili Türk üreticilerine uyarıda bulunan Rosselhoznadzor üst düzey yetkilisi, “Daha önce 17 Eylül’de de 78 ton dondurulmuş beyaz eti benzer gerekçeyle Türkiye’ye geri göndermiştik. Ürünlerin üzerinde ve ilgili belgelerinde üretim tarihleri aynı olmalı. Ürün gönderilmeden önce bunlar kontrol edilmeli.” tavsiyesinde bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri