Rusya, 50 Bin Suriyeli Hristiyan’ın Vatandaşlık Başvurusunu Değerlendirecek

Kremlin, 50 bin Suriyeli Hristiyan’ın çifte vatandaşlık için Rusya başvurusunu değerlendirecek.

Kremlin, 50 bin Suriyeli Hristiyan’ın çifte vatandaşlık için Rusya başvurusunu değerlendirecek. İç savaşın yaşandığı ülkede topraklarını kaybetmek istemeyen Suriyeli Hristiyanlar, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na dilekçe göndererek vatandaşlık başvurusunda bulunmuştu.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, “Henüz talepler bize ulaşmadı. Başvurular bize geldiğinde gerekli değerlendirmeler yapılacak.” dedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Suriye’nin Kalamon bölgesinde yaşayan Hristiyanların çifte vatandaşlık başvuruları ile ilgili taleplerini yayınlamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, kararın Rusya yönetimine ait olduğunu, vatandaşlığın devlet başkanlığı imzası ile verildiğini söyledi.

Rusya Ortodoks Kilisesi’nden Vsevolod Çaplin ise Rusya yönetiminin gerçek bir tehlike altında olan bu insanlara kayıtsız kalamayacağını ifade etti. Çaplin başvuruda bulunan insanlarla ilgili tam bir inceleme yapılmasının da gerekliliğine vurgu yaptı.

Rusya vatandaşı olmak için başvuran Suriyeli Hristiyanlar, “Kalamuna bölgesinde yaşayan Hristiyanlar olarak Rusya vatandaşı olmak istiyoruz. Bizler ilk kez topraklarımızdan ayrılmak zorunda kalıyoruz. Bizler göçmen kamplarında dolaşmak yerine ölümü tercih ediyoruz. Bu yüzde vatanımızı, şerefimiz ve inancımızı koruyacağız. Mesih’in dolaştığı toprakları terk etmeyeceğiz.” ifadelerine yer vermişti.

Rusya’yı Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekleyen güçlü bir ülke olarak gördüklerini vurgulayan Suriyeli Hristiyanlar, “Eğer kabul edilirse bu her bir Suriyeli Hristiyan için onur olacaktır. Bizler teröristlerin fiziki müdahalesine karşı Rusya’nın koruması altında olmak istiyoruz. Doktor, mühendis, avukat ya da girişimcilerden oluşan 50 bin kişi vatandaşlık için başvuruyor. Hiçbirimiz topraklarımızdan ayrılmak istemiyoruz. İhtiyacımız olan her şey var. Para da istemiyoruz.” değerlendirmesinde bulunmuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri