Rusya 12 Greenpeace Eylemcisini Kefaletle Bıraktı, Gizem Sırada

Rusya, St. Petersburg’da tutuklu olarak yargılanmalarına devam ettiği, 30 Greenpeace eylemcisinden 12’sini kefaletle serbest bıraktı.

Rusya, St. Petersburg’da tutuklu olarak yargılanmalarına devam ettiği, 30 Greenpeace eylemcisinden 12’sini kefaletle serbest bıraktı. Dün kefaletle serbest bırakılmasına karar verilen 3 Rus vatandaşının ardından, bugün de 9 eylemci serbest bırakıldı.

St. Petersburg Primoski Bölge Mahkemesi sağlık sorunları yaşayan Finlandiyalı eylemci Sini Saarela’nın 2 milyon ruble (61 bin 500 dolar) kefalet karşılığında serbest bırakılmasına karar verdi. Kadın aktivist serbest bırakılan 12’inci eylemci oldu. Mahkeme sabah saatlerinde de Kanadalı eylemci Paul Ruzycki’yi ve Arjantin’den de Camila Zpeziale’yı serbest bıraktı.

Kalininski Bölge Mahkemesi de Fransa’dan Francesco Pisanu ve İtalya’dan Cristian D'Alessandro’yu kefalet karşılığında serbest bırakıldı. Arjantin, Yeni Zellanda, Polonya ve İngiltere’den de eylemciler serbest bırakılanlar arasında.

Türk eylemci Gizem Akhan’ın da aralarında bulunduğu 30 Greenpeace eylemcisi Rusya’nın petrol platformuna tırmandıkları gerekçesi ile 19 Eylül’de gözaltına alınmıştı. Eylemciler ilk yargılandıkları Murmansk kentindeki mahkemenin yetersiz olduğu gerekçesi ile 12 Kasım’da St. Petersburg’a getirilmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın St. Petersburg’a 21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği ziyaret öncesi Türk eylemci Gizem Akhan’ın da mahkemeye çıkarılması bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri