Ruşen Çakır Hürriyet’e çaktı, Başak Şengül panik yaptı

Ruşen Çakır, CNN Türk ekranında Hürriyet’in ’Apoleaks’ manşetini eleştirince Başak Şengül Çakır’ın sözünü kesti.

BDP heyetinin İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmenin tutanaklarının Namık Durukan imzası ile Milliyet'te manşet olması gündemin en çok tartışılan konusu oldu. Tutanakların sızmasına hükümet cephesinden sert tepkiler geldi. Tutanaklarda AKP ve Gülen cemaatine yönelik iddiaların yer alması nedeniyle AKP ve cemaate yakın medyada haber için 'sabotaj' değerlendirmesi yapıldı. 

Hürriyet gazetesi ise söz konusu tutanaklar için "Apoleaks" manşeti attı.

Söz konusu tartışmayı ve tutanağın içeriğini CNN Türk ekranlarında değerlendiren Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Hürriyet'in attığı o manşeti eleştirince CNN Türk spikeri Başak Şengül alel acele Çakır'ın sözlerini kesti.

ÇOK ÇİRKİN BİR MANŞET

Hürriyet gazetesinin haberi atladığı için böyle bir manşet atmış olabileceğini söyleyen Ruşen Çakır, "Hürriyet'in bu sürerçte yaptığı gazetecilik evrensel gazetecilik ilkesine aykırı. Hükümeti rahatsız edecek her türlü haberden çekinerek bir yayıncvılık yapıyor. Bu çok çirkin bir manşet. Buna Apoleaks diyerek önemsizleştirmek doğru değil" dedi. Çakır'ın bu sözleri üzerine Başak Şengül, CNN Türk ekranında Doğan Grubu'nun amiral gemisinin eleştirilmesinden rahatsız oldu ve "O dikkat çekmek için atılmış bir manşet olabilir. Daha fazla bu konuda konuşmayalım cevap hakkı doğar" diyerek Çakır'ın sözlerini kesit. 

OSLO VE İMRALI TUTANAKLARI BİR DEĞİL

Ruşen Çakır, İmralı tutanakları ile Oslo görüşmelerinin sızmasının bir olmadığını savunarak, "Orada yayınlanmamak üzere kaydedilen bir kayıt, önce internete sızdırılıyor ve kaynağı belirsiz bir şekilde yayınlanıyor. Ancfak burada açkça yapılan bir görüşmenin tutanakları çopk dikkatli bir süzgeçten geçirilerek haberleştirilmiş" dedi. 

KANAL A'NIN HABERİNİ ELEŞTİRDİ

Ruşen Çakır, Kanal A genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın İmralı görüşmelerinde Öcalan'ın Pervin Buldan ve Altan Tan'ı fırçaladığı yönündeki haberini de eleştirerek, "Adını daha önce duymadığımız bir gazeetci çeşitli iddialarda bulundu. Ama tutanaklarda nöğreniyoruz ki, bu iddiaların hiç biri doğru değil" şeklinde konuştu. 

CHP YANLIŞ YAPIYOR

CHP'nin süreçteki tavrını da eleştiren Çakır, "CHP burada yanlış yapıyor. Hükümetin yanlış yapmasını bekliyor ve buradan bir çıkar devşirmeye çalışıyor. Kamuoyunda bu sürecin AKP ve BDP tarafından yürütüldüğü izlenimi yaratılıyor. CHP bu süreçte sorumluluk almalı. 'Bizi bilgilendirmiyorlar' diye şikayet etmek yetmez" dedi. 

ÖCALAN MİT'E FAZLA GÜVENMEKLE HATA YAPABİLİR

Tutanaklarda çıkan sonuca göre, Öcalan'ın siyaset kurumundan daha çok MİT'e güvendiğinin ortaya çıktığını belirten Ruşen Çakır, "Bu süreçte siyaset ve Meclis daha fazla yer almalı. Öcalan süreci MİT üzerinden yürütmeyi tercih ediyor. Ancak çözüm siyaset eliyle olacaktır. Bu konuda Öcalan MİT'e fazla güveneek hata yapıyor" şeklinde konuştu. focushaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri