Rus Vekil: Işid Petrolü Türkiye Ve Ürdün’e Satıyor, Kimse Yaptırım Uygulamıyor

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, terör örgütü IŞİD’in uluslar arası piyasalarda Türkiye ve Ürdün üzerinden rahat petrol satabildiğini, kimsenin yaptırım uygulamayı gündeme...

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, terör örgütü IŞİD’in uluslar arası piyasalarda Türkiye ve Ürdün üzerinden rahat petrol satabildiğini, kimsenin yaptırım uygulamayı gündeme almadığını iddia etti.

Duma’da gerçekleşen oturumda konuşan Puşkov, “IŞİD’le ilgili serbestlik şaşırtıcı. IŞİD dünya piyasalarında serbest bir şekilde petrol arzı yapıyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Batılı ülkelerin vatandaşlarının kafalarını kesen bir terör örgütü petrol ticaretinde tüm haklara sahip?” eleştirisi getirdi.

Hiç kimsenin yaptırım uygulamadığını kaydeden Puşkov, “Onlar petrolü Türkiye ve Ürdün'e satıyor. Hiç kimse yaptırım uygulamıyor. Hiçbiriniz ABD Dışişleri Bakanı (John) Kerry’nin IŞİD’e yönelik yaptırım uygulanmasını istediğini duydu mu? Bu ABD’nin bu örgüte yönelik gerçek durumunu ortaya koyması açısından önemli…” ifadelerini kullandı.

IŞİD’in halen Irak ve Suriye’de toprakların bir kısmını kontrol ettiğini vurgulayan Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı, IŞİD’in petrol ticareti aracılığı ile ekonomik gelir elde ettiğini savundu.

Duma’da yapılan görüşmede Suriye ve Irak’ta etnik ve diniz azınlık gruplara yönelik insan hakları ihlalleri yapıldığı kabul edildi. 442 vekilin destek verdiği yasaya göre terör gruplarına yönelik finans kaynaklarının kesilmesi ve diğer mücadele için uluslar arası meşru çerçevede ortak çalışma yapılması önerildi. Duma’dan yapılan çağrıda uluslar arası toplumdan terörün yayılmasını önlemek için teröristlere destek ve yardımların bloke edilmesi istendi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri