Rus ve Ukraynalı uzmanlar Bahmut şehrinin önemini anlattı

Rus uzmanlar, Donetsk bölgesinde Bahmut kentinin Rus askeri güçlerinin önünü açtığını belirtirken Ukraynalı uzmanlar ise Ukrayna ordusuna saldırılara hazırlanması için zaman kazandırdığı görüşünü paylaştı.

Ukraynalı ve Rus uzmanlar, Rusya Savunma Bakanlığının Donetsk bölgesindeki yaklaşık 9 ay süren çatışmalar sonrası Bahmut (Artyomosvk) şehrinin Rus ordusunca ele geçirildiğini duyurmasının ardından kentin askeri stratejik açıdan önemini AA muhabirine anlattı.

Rus askeri uzman Viktor Litovkin, Bahmut’un, Japonya’da düzenlenen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin de katıldığı G7 Zirvesi esnasında Rus ordusunca ele geçirildiğine dikkati çekti.

Litovkin, "Bu zirvede, Zelenskiy’e F-16 savaş uçaklarının teslim edilmesi konusunda söz verildi, Burada, Ukrayna’daki durumla ilgili pozisyon üzerinde mutabık kalındı ve Rusya’ya ültimatomlar koyuldu. Bahmut’un alınmasıyla G7 ülkelerine güçlü bir tokat atıldı. Rusya üzerinde üstünlük kazanma ve Rusya’ya baskı kurma çabaları başarısız oldu. Rusya, hedeflediğini yapıyor ve yapmaya devam edecek." dedi.

Bahmut'un ulaşım yolları açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Litovkin, "Bahmut, kara yolu ve demir yolu hatlarını birleştiren bir kent. Dolayısıyla Rus ordusunun Donetsk bölgesinde Kiev'in kontrolündeki Kramatorsk ve diğer kentlere doğru önü açıldı." diye konuştu.

Litovkin, Bahmut’un ele geçirilmesi sürecinde Rus güvenlik şirketi Wagner’in önemli rol oynadığını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri