Rus Vali: Sebze Ve Meyve Üretiminde Türkiye'yi Yenmemiz Lazım!

Rusya’nın Karadeniz kıyısı Krasnodar Bölgesi Valisi Aleksandr Tkaçev, bölgede sadece tahıl değil, aynı zamanda sebze üretimine de ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Rusya’nın Karadeniz kıyısı Krasnodar Bölgesi Valisi Aleksandr Tkaçev, bölgede sadece tahıl değil, aynı zamanda sebze üretimine de ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Tarım sektöründe Türklerin çalışkanlığını örnek gösteren Tkaçev, "Sebze ve meyve üretiminde Türkiye'yi yenmemiz lazım!" dedi.

Bölge tarım sektörü konulu toplantıda konuşan Tkaçev, bölgede sebze ürünlerinin yüzde 80’inin ithal olduğuna anlam veremediğini belirtti. Tkaçev, “Sadece tahıl ürünlerini yetiştirmek doğru olmaz. Bugün sebze üretimi önceliğimiz olmalı. Bir kaç ay önce özel olarak Türkiye’yi ziyaret ettik. Orda hiç bir yardım ödeneği yok. Türkiye en zengin ülke değil, ama onlar Çinliler gibi yorulmadan çalışıyor. Bu onların ayakta kalma yöntemi. Türkiye’de güneşin dışında bir şey yok, fakat onların teknolojileri yüksek kalitede. Onlar da ürünlerini dünyanın her yerine satıyor.” dedi.

Rus vali, sebze üretiminin artırılmasıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

Vali Tkaçev, daha önce yaptığı bir konuşmada da, “Hava koşullarımızı göz önünde bulundurursak, bu durumda bizim sebze ve meyve üretiminde tekelci olmamız lazım. Ama şimdiki durum tam paradoks. Patates eskisi gibi Voronej'den (Rusya'nın merkez bölgelerinden), domates ve salatalık ise Türkiye'den getiriliyor. Sebze ve meyve üretiminde Türkiye'yi yenmemiz lazım! Bize lojistik merkezler gerekiyor.” ifadelerini kullanmıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri