Rus Uzman: Atatürk’ün Değil, Erdoğan’ın Türkiye’si Var

Rusya Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Yevgeni Satanovski, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafer kazanması ile birlikte Türkiye’de parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçiş olacağını, laik toplum yapısının...

Rusya Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Yevgeni Satanovski, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafer kazanması ile birlikte Türkiye’de parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçiş olacağını, laik toplum yapısının da giderek baskı altına alınacağını söyledi.

Itar-Tass’a Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Satanovski, Erdoğan’ın otoritesini giderek güçlendireceğini, toplumun kendisine karşı koyabilecek güçlere sahip olmadığını belirtti.

Erdoğan’ın karşıtlarını etkisiz hale getirmek için her şeyi yapabileceğini tecrübelerle gördüklerini kaydeden Rus uzman, muhaliflerin tasfiye edildiğini dile getirdi.

Ordunun da çok önce tasfiye edildiğini ve etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Satanovski, “Yaşlı generaller emekli edildi ya da Ergenekon davasında hapishaneye gönderildi. Erdoğan’ı destekleyen İslami çizgideki askerler göreve getirildi.” ifadelerini kullandı.

Taksim Meydanı’ndaki protestoların da başarısız olduğunu hatırlatan Rus uzman, “Erdoğan yeni bir zafer kazanmışken, şimdi kimse bir şeyleri değiştiremeyecek… İslam artık Türkiye toplum hayatında kaçınılmaz bir rol oynamaya başlayacak. Türkiye laik toplumu Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Türkiye’de Atatürk artık yok, Erdoğan’ın Türkiye’si var. Seçim sonuçları da nihai onay…” tespitinde bulundu.

Erdoğan’ın radikal İslamcı bir çizgiye yöneldiğini savunan Satanovski, AKP’nin Müslüman Kardeşler ya da Hamas’ın bir çeşit klonu olduğunu iddia etti.

Erdoğan ve AKP’nin dış politika açısından da bölgede nüfuzunu artırmaya çalıştığını kaydeden Satanovski, Erdoğan’ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kendilerini yeni Osmanlıcı olarak tanımladıklarına dikkat çekti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri