Rus-türk Kültür Merkezi Rus İş Kadınlarını Ağırladı

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde çalışan profesyonel işkadınları Rus-Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda bir araya geldi.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde çalışan profesyonel işkadınları Rus-Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda bir araya geldi.

Rus-Türk Kültür Merkezi Kadın Platformu tarafından gerçekleştirilen programın başında, St. Petersburg Sosyal-Ekonomi Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda “33,6 milyon” kadın kulübü başkanı Elena Kalinina açılış konuşması yaptı. Konuşmanın ardından Kültür Merkezi Genel Müdürü Adnan Öztürk davetlilere çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Neva” müzik grubunun konser verdiği programda, davetliler için Ebru gösterisi sunuldu. Türk halk danslarının da renk kattığı programda, davetlilere gül ve çeşitli hediyeler sunuldu.

TÜRKİYE’Yİ ZİYARET ETMEK İSTİYORLAR

Programın ardından Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan eski hakim ve St. Petersburg Hukukçular Birliği Başkanı Ludmila Klyuşeva, program vesilesiyle Türkiye kültürü hakkında, Ebru sanatı hakkında, Türk müziği hakkında, Türk mimarisi ve Türk dansları hakkında daha önce bilmedikleri şeyleri öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi.

Bu durumun Türk ve Rus halkları arasındaki yakınlığı gösterdiğine işaret eden Klyuşeva, “İnsanlar nerede doğduğuna bağlı olmadan, hangi milletten olduğuna bakmadan dostluk kurmalı ve barış içinde yaşamalı. Bence kültür merkezindeki buluşmamız bizleri Türk dostlarımızla birleştirdi. Bizlere Türkiye’nin çok taraflı fırsatlarını gösterdi. Daha önce Türkiye’ye hiç gitmedim. Bugünden sonra memnuniyetle Türkiye’yi ziyaret etmek istiyorum. Ülkenin mimarisini, sanatını, güzel şehirlerini, güzel havasını ve güzel insanlarını görmek istiyorum. Yaşasın Türkiye ve Rusya arasındaki dostluk! Dostluk savaşmaktan daha iyidir ve böyle de olmalı.” ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKE ORTAK DEĞERLERE SAHİP

Programa katılan St. Petersburg Finans ve Ekonomi Üniversitesi Profesörü Galina Nintseva, programın oldukça güzel olduğunu ifade etti. Rus-Türk Kültür Merkezi'nde iki ülkenin ortak değerlere sahip olduğunu görme şansı bulduklarını ifade eden Nintseva, “Hepimiz güzel giyinmek isteriz, güzel şarkılar dinlemek isteriz ve güzel dans etmek isteriz. Ve hepimiz birbirimize birçok şey öğretebiliriz. Bu çok önemli ve iki tarafa da çok faydası olacak bir toplantıydı. Ben böyle bir birlikteliğin her zaman yanındayım. Zaten bugün iki ülke arasında çok iyi bir iş birliği ortamı var. Bizim Başkan da Türkiye ile çok iyi ilişkiler geliştirmeye çabalıyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri