Rus Turizmciler Türkiye’den Yeni Vize Düzenlemelerine Erteleme İstiyor

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST), Türkiye Dışişleri Bakanı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi’ne özel mektup göndererek Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat edebilmeleri için pasaportlarının en az 3 ay süre olmas.

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST), Türkiye Dışişleri Bakanı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi’ne özel mektup göndererek Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat edebilmeleri için pasaportlarının en az 3 ay süre olması ile ilgili kuralı 4 aya çıkarmasına tepki gösterdi. Mayıs tatilinde turizmcilerin sıkıntı çekeceğine dikkat çeken RST, uygulamanın ertelenmesi talebinde bulundu.

RST, böyle bir uygulamayı beklemediklerini vurgulayarak, konunun sadece 16 Nisan’da Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği web sitesinde duyurulduğuna işaret etti.

Mektupta, “Neticede şöyle bir durum ortaya çıktı: Rus turistler Mayıs bayramı günlerinde Türkiye’ye yönelik parasını ödediği geziyi iptal etmek zorunda kalacak, çünkü onların pasaport süresi yeni taleplere uymuyor.” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’nin Mayıs bayramı günlerinde Ruslar için en önemli tatil yeri olduğuna dikkat çeken RST, Mayıs turları fiyatlarının Eylül ayında tur operatörleri tarafından duyurulduğunu ve satışların bir önceki yılla kıyaslamada yüzde 25 fazla olduğunu kaydetti.

RST, “Yeni uygulama daha önce duyurulmadı, lütfen 12 Mayıs 2014’e kadar bu uygulamanın durdurulması hususunda konunun çözümüne yardımcı olunuz. Bu, Rus turistlerin gezilerini iptal etmemesine, Türk tatil bölgelerinde sakin şekilde Mayıs tatilini yapmasına ve döndükten sonra yeni pasaport işlemlerinin başlatmasına fırsat tanıyacak.” bilgisini aktardı.

RST’nin tahminlerine göre söz konusu uygulamadan yüzlerce turist mağdur olacak ve bu şekilde bulunan turistler sadece Mısır ya da Tayland’a yönlendirilebilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri