Rus Petrol Devi Rosneft’e 40 Milyar Dolar Desteğe Yeşil Işık

Rus petrol devi Rosneft, yaptırımlara karşı üretim faaliyetleri ve yatırımlarını sürdürebilmek için Rusya Ulusal Refah Fonu’ndan 40 milyar dolar destek talep etti. Vedomosti’ye konuşan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, bütçeye çok önemli...

Rus petrol devi Rosneft, yaptırımlara karşı üretim faaliyetleri ve yatırımlarını sürdürebilmek için Rusya Ulusal Refah Fonu’ndan 40 milyar dolar destek talep etti. Vedomosti’ye konuşan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, bütçeye çok önemli katkıları olduğunu hatırlatarak yatırım programının devamı için gerekli desteğin yapılması gerektiğini söyledi.

Rosneft’in üretimini sürdürmesinin önemine değinen Medvedev, “Rosneft bütçeye en çok katkı sağlayan şirket. Biz de onun yatırımlarını sürdürmesine destek vermeliyiz. Hükümet Rosneft’e destek olmak için özel yöntemleri değerlendiriyor.” dedi.

Ağustos ayında yaptırımları gerekçe gösteren Rosneft Başkanı İgor Seçin, hükümetten 40 milyar dolarlık kredi desteği talep etmişti. Batılı ülkelerden gelecek ek yaptırımların Rosneft başta olmak üzere diğer Rus petrol ve doğalgaz şirketlerinin dış borçlanmasını olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor.

Rosneft yaptırım sürecini yönetebilmek için 1000 civarında personeli de işten çıkarmayı planlıyor. Kommersant’a konuşan şirket kaynağı, Ekim ayında işten çıkarmaların başlayabileceğini, uzun vadede yaptırımların Rosneft’in üretim kapasitesini de etkileyebileceğini kaydetti.

TNK-BP’yi 55 milyar dolarlık yatırımla bünyesine katan Rosneft’in üretim kapasitesi Ağustos ayında bir yılın en düşük seviyesini gördü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri