Rus Nato’sundan Tacikistan’a ‘afganistan Yardımı’

Rus NATO’su olarak bilinen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’ne (KGAÖ) üye ülkeler, Tacikistan’a Afganistan sınırını koruması için askeri yardımda bulunacak.

Rus NATO’su olarak bilinen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’ne (KGAÖ) üye ülkeler, Tacikistan’a Afganistan sınırını koruması için askeri yardımda bulunacak.
Tacik basınında yer alan habere göre, KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja düzenlediği basın toplantısında, Tacikistan’a yapılacak yardım konusundaki bilgileri paylaştı.
Genel Sekreter Bordyuja, ilk etapta üç ay içerisinde Tacikistan Sınır Komutanlığı için silah, mühimmat, giyim ve diğer araç yardımının ulaştırılacağını belirtti. İkinci etapta sınır karakollarındaki donanımın güçlendirileceğini belirten Bordyuja, bu çalışmaların birkaç yıl süreceğini kaydetti.
Bordyuja, bu yardımın Tacikistan ile Afganistan sınırının güçlendirilmesi amacıyla yapıldığının altını çizdi. 2014 yılında NATO güçlerinin Afganistan’da çekilmesiyle sınırdaki durumun zor olacağını belirten Bordyuja, “2012 yılında Afganistanlı uyuşturucu tacirleri ile Tacikistan güvenlik güçleri arasında 17 silahlı çatışma meydana geldi. Bu yılın 9 ayında 30 silahlı çatışma vakası meydan geldi” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Rusya, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ın üyesi olduğu KGAÖ’nün geçtiğimiz Eylül ayında Rusya’nın tatil kenti Soçi’de düzenlenen Devlet Başkanları Zirvesi’nde, Tacikistan’a yardım edilmesi konusunda karar alınmıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri