Rus Milletvekili: Restoranda Yemek Ismarlamak Da Rüşvet Sayılsın

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili Oleg Miheyev, restoranda yemek ısmarlamak dahil, nakit dışı menfaatlerin de rüşvet suçu kapsamına alınmasını önerdi.Duma’da rüşvet ile ilgili tartışmalar sırasında,milletvekilleri rüşvet...

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili Oleg Miheyev, restoranda yemek ısmarlamak dahil, nakit dışı menfaatlerin de rüşvet suçu kapsamına alınmasını önerdi.

Duma’da rüşvet ile ilgili tartışmalar sırasında,milletvekilleri rüşvet suçu kapsamının genişletilmesi önerisinde bulundu. Basına konuşan milletvekili Miheyev, rüşvetle ilgili ceza kanununda değişiklikler hazırladığını ifade etti. Milletvekili, “Burada sadece maddi değil, gayri maddi fayda ve zevkler de rüşvet kapsamına alınsın. Örneğin satın alan tarafın sayesinde restorana götürmek ve diğer hizmetler.” önerisinde bulundu.

Milletvekili bu tür maddi olmayan faydalar için cezaların 25 binden 500 milyon rubleye kadar (670 bin dolar - 13 milyon dolar) olmasını teklif etti. Milletvekili Rus ekonomisinin yolsuzluk yüzünden yılda yüzlerce milyar dolar kaybettiğini ifade ederek, “Bu sadece devletin doğrudan zararı değil, aynı zamanda bürokratların ticaret için kurduğu kurumların da zararları. Bence durumu kökten değiştirmek zamanı.” dedi.

Öneriyi değerlendiren Rus uzmanlar, zarfın içinde rüşvet verilmesinin artık geçmişte kaldığına dikkat çekti. Uzmanlara göre gayrimaddi fayda sağlamalar bazı ülkelerde artık rüşvet kapsamına alınmış durumda. Uzmanlar, “Söz konusu ülkeler, konuyla ilgili BM’nin yolsuzlukla mücadele sözleşmesini imzaladı.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri