Rus Kadın Tatile Geldiği Manavgat'ta Müslüman Oldu

Rus Nina Dobritckaia tatile geldiği Manavgat'ta kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Antalya'nın Manavgat ilçesine 4 yıldır tatile gelen Rus Dobritckaia, kaldığı otelde çalışan bayan bir görevlinin kendisine İslam dini ile ilgili Rusça...

Rus Nina Dobritckaia tatile geldiği Manavgat'ta kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu.

Antalya'nın Manavgat ilçesine 4 yıldır tatile gelen Rus Dobritckaia, kaldığı otelde çalışan bayan bir görevlinin kendisine İslam dini ile ilgili Rusça bilgilendirme yapmasına bağlı Müslüman olduğu ifade edildi.

Rus Dobritckaia, Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida (din değiştirme) töreninde Müftü Hasan Hayri Yaşar'ın huzurunda kelime-i şahadet getirerek hiç kimsenin tesiri altında kalmadan Müslüman olduğunu açıkladı.

Tatile geldiği bölgede Müslüman halkın yaşantısından etkilendiğini belirten Dobritckaia, İslamla şereflendiği için mutlu olduğunu kaydetti.

Müftü Yaşar, Müslüman olan Dobritckaia'ya yeni dini İslam'la ilgili bilgilendirme yaptı. Yaşar, Müslüman olan Dobritckaia'ya Rusça Kur'an-ı Kerimle Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) yayınlarına ait kaynak eserler hediye etti.

Rus kadının isim değişikliği yapmadan kendi ismini kullanacağı ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri