Rus İş Kadını: Bavul Ticaretini Medeni Ticarete Dönüştürdük

Rusya İş Kadınları Birliği Yöneticilerinden Galina Roketskaya, Rus iş kadınlarının Türkiye’ye yönelik bavul ticaretini artık medeni ticarete dönüştürdüğünü söyledi.

Rusya İş Kadınları Birliği Yöneticilerinden Galina Roketskaya, Rus iş kadınlarının Türkiye’ye yönelik bavul ticaretini artık medeni ticarete dönüştürdüğünü söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’nun (TUSKON), Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlediği Türkiye-Rusya İş Kadınları Zirvesi’nin programı çerçevesinde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Roketskaya, “Bugünkü zirve çok değerli. İlk zirvenin ardından yaklaşık 30 ortak şirket açıldı ve faaliyet gösteriyor. İnanıyoruz ki bu zirvenin ardından yine 30 ortak şirket daha kurulacak. İki ülke arasında ticaret hacminin yaklaşık 38 milyar dolar olduğundan bahsedildi. Bu ilişkilerde iş kadınları da önemli rol oynamakta. Bugün Rusya’da KOBİ’lerin artırılması için devlet olarak her türlü çalışmalar yapılmakta. Bu açıdan Türk KOBİ’lerin deneyimlerinden yararlanacağız. Genel olarak Türkiye ile ilişkilere çok değer veriyoruz. Türkiye ekonomisi çok gelişmekte. 1990’lı yıllarda kadınlarımız Türkiye’den bavullarla tekstil ürünleri taşıyordu. Bugün ise Türkiye ile medeni, uygar bir ticaret yapıyoruz. 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmamız lazım.” dedi.

TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rana Tezcan Açıkgöz de, “Geçen yıl forumda çok güzel bir katılım gerçekleştirdik. Güzel işbirliktelik başlatıldı. Bugünkü 2. programımız da başarılı. Türkiye’de iş kadınlarının önünde çok sayıda imkan var. Gerek sağlanan destek ve gerekse de sivil toplum örgütlerinin girişimleri olsun. Bu konuda Türk iş kadınlarının çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Zirve öncesi yaptığımız analizlerde ikili işbirliğin artırılması bağlamında hem Türk hem de Rus iş kadınlarının çok istekli olduğunu tespit ettik. Dostluk anlamında yeni başlangıçların ortaya çıkmasına vesile olacak.” şeklinde konuştu.

ADANALI ARZU GÖKTEPE RUSYA PAZARINI HEDEFLİYOR

Adanalı iş kadını Arzu Göktepe de, “Gıda sektöründe faaliyet gösteriyorum. Artık Rusya piyasasına açılmak istiyoruz. Bugünkü zirve çok iyi bir fırsat olacak. Türkiye’de iş kadını olmak artık zor değil. Rus iş kadınlarıyla ortak yönlerimizin olduğunu farkettim, az önce görüştüğüm bir kadın işine kendi çocuğu gibi şefkat ve özen gösteriyordu.” dedi.

“Gala” isimli altın mücevher firması sahibi, Uluslar arası Ressamlar Federasyonu ve Rusya Ressamlar Birliği üyesi Galina Konyayeva, “Güzel iş dünyası ve dostluk ortamı. Ben Rus iş dünyası deneyimine sahibim. Türkiye’nin deneyimleri ile tanışmak isterdim. Burada kendime Türk ortak arıyorum. Türkiye’nin altın mücevher sektörünün çok geliştiğini biliyorum. Türkiye’nin markalarını tanımayan yok.” övgüsünde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri