Rumlar, Türkiye'ye Karşı Diplomatik Harekat Başlattı

Rum Yönetimi'nin, müzakereleri askıya almasının ardından, Türkiye'ye karşı yönelik bir dizi önlem alma hazırlığında olduğu bildirildi. Kıbrıs Rum tarafının dünkü toplantıda almayı kararlaştırdığı önlemler, Türkiye’nin AB’ye...

Rum Yönetimi'nin, müzakereleri askıya almasının ardından, Türkiye'ye karşı yönelik bir dizi önlem alma hazırlığında olduğu bildirildi.

Kıbrıs Rum tarafının dünkü toplantıda almayı kararlaştırdığı önlemler, Türkiye’nin AB’ye katılımı çerçevesinde yeni bir müzakere başlığının açılmasına izin verilmemesi ve sözde Türk kışkırtmalarının 23 ve 24 Ekim tarihindeki Avrupa Konseyi toplantısında gündeme getirilmesi şeklinde kararlaştırıldı.

Rum basını, 'yasa dışı' yollarla (KKTC'deki havaalanları ve limanlardan) adaya girenlere yönelik idari önlemlerin (ceza) uygulanmasının hukuki yönünün araştırılması ve Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) araştırma gerçekleştiren Türk şirketi hakkında yasal önlemlerin incelenmesi” kararlarının da dünkü toplantıda alındığını belirtti. Anastasiadis’in ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den randevu talebinde bulunacağı kaydedildi.

Basına yansıyan haberlere göre, Anastasiadis’in ABD Başkanı Barack Obama’ya da bir mektup göndereceği, BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesine de hali hazırda mektuplar gönderildiği belirtidi. Anastasiadis’in ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Bill Burns’le de telefonda görüştüğü vurgulandı.

Kıbrıs Rum tarafı ayrıca, Rum siyasi partilerinin yurt dışındaki kardeş kuruluşlarını bilgilendirmesi ve AP milletvekillerinin seferber edilmesi kararını alırken Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’nin “Daimi Olmayan Üyesi” olarak seçilmesinin engellenmesi girişimi de başlatacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri