Rumlar, Rusya'ya Sağ Gösterip Sol Vurmuş

Güney Kıbrıs’ın 'dost ülke' olarak nitelendirdiği Rusya’ya AB ambargosu konulmasına, sanıldığı gibi karşı çıkmadığı, aksine bu görüşü savunan ülkelerden biri olduğu iddia edildi.Rum basını, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan...

Güney Kıbrıs’ın 'dost ülke' olarak nitelendirdiği Rusya’ya AB ambargosu konulmasına, sanıldığı gibi karşı çıkmadığı, aksine bu görüşü savunan ülkelerden biri olduğu iddia edildi.

Rum basını, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin, Güney Kıbrıs’ın Rusya’ya uygulanan AB ambargosu konusunda AB içerisindeki gerçek tutumunu ifşa ettiğini yazdı.

Simerini gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey bir yetkilisinin yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın dost ülke olarak nitelendirdiği Rusya’ya yaptırımlar uygulanması konusunda AB’de 'temel taşı' teşkil ettiğini söylediğini aktardı.

Habere göre, ABD’li üst düzey yetkili, “Kıbrıs, Rusya’nın ödemesi gereken bedel ve özellikle yaptırımların devamı konusunda AB içerisinde temel taştı ve Kıbrıs ekonomik bedel ödüyor. Dışişleri Bakanı (Kerry) dayanışması için Kıbrıs’a teşekkürlerini iletti.” şeklinde konuştu.

Gazete, ABD’li yetkilinin bu açıklamasına Rum yetkililerden henüz bir yalanlama gelmediğini ve Rusya’nın bu açıklamaya tepkisinin ne olacağının beklendiğini vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri