Rumlar, Erdoğan'ın Kktc Ziyaretinden Rahatsız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün KKTC’ye yapacağı ziyarete Rum siyasi parti temsilcileri tepki gösterdi. Rum Fileleftheros gazetesi, Erdoğan’ın, KKTC’ye yapacağı bugünkü ziyaretin, Ankara’nın niyetlerine alakalı olarak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün KKTC’ye yapacağı ziyarete Rum siyasi parti temsilcileri tepki gösterdi.

Rum Fileleftheros gazetesi, Erdoğan’ın, KKTC’ye yapacağı bugünkü ziyaretin, Ankara’nın niyetlerine alakalı olarak Kıbrıs sorununa ilişkin ilk test olacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin dokuz saat süreceğini yazan gazete, Erdoğan’ın özellikle KKTC'de yapacağı açıklamalarla Kıbrıs sorunundaki niyetlerini ortaya koymasının beklendiğini de belirtti.

PARTİLERDEN TEPKİLER

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler bazı Rum siyasi partilerin açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC‘ye bugün yapacağı ziyareti “yasa dışı” olarak nitelendirdiğini yazdı.

Habere göre Emekçi Halkın ilerici Partisi (AKEL) adına açıklama yapan Hristos Hristofidis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini “yasa dışı” olarak nitelendirdi. Hristofidis, Erdoğan ile Türkiye’nin tutumunun, ileriki zaman diliminde, faaliyetleri ve ortaya koyacakları görüşlerin içerikleriyle değerlendirileceğini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri