Rumlar, Akdeniz'de 1,4 Milyar Varil Petrol Bulunduğunu İddia Etti

Akdeniz'de Güney Kıbrıs tarafından tek yanlı olarak ilan edilen Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) 12’nci parselde; 1,2 ile 1,4 milyar varil arasında petrol bulunduğu iddia edildi.

Akdeniz'de Güney Kıbrıs tarafından tek yanlı olarak ilan edilen Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) 12’nci parselde; 1,2 ile 1,4 milyar varil arasında petrol bulunduğu iddia edildi. Bu doğrultuda Rum kesiminin bundaki payının 60 milyar Euro civarlarında olduğu öne sürüldü.

Rum Fileleftheros gazetesi, Noble, Delek ve Avner şirketlerinin faaliyette bulunmakta olduğu 12’nci parselde yapılan ve kısa zaman önce tamamlanan 2 ve 3 boyutlu detaylı sismografik araştırmaların, bu sonuca işaret ettiğini yazdı.

Verilerin tam anlamıyla analiz edilmesinin, en geç 2014 yılının Nisan ayına kadar tamamlanacağını kaydeden gazete, esas görüntünün şekillendiğini ve bundan önemli sapmalar meydana gelmesinin beklenmediğini ifade etti. Habere göre fazla zaman harcanmadan ve çok büyük miktarda yatırım yapılmadan bu petrolden istifade edilebilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri