Rumlar 8 Ayda Türkiye Ve Kktc'de 7,5 Milyon Euro Harcamış

Kıbrıslı Rumların 2014'ün ilk 8 ayında KKTC ve Türkiye’de 7,5 milyon Euro'luk harcama yaptığı açıklandı.Ödeme sistemleri şirketi JCC’nin yayımladığı verilere göre; Rumlar, bu yılın Ocak-Ağustos ayları arasında, toplam 54 bin 166...

Kıbrıslı Rumların 2014'ün ilk 8 ayında KKTC ve Türkiye’de 7,5 milyon Euro'luk harcama yaptığı açıklandı.

Ödeme sistemleri şirketi JCC’nin yayımladığı verilere göre; Rumlar, bu yılın Ocak-Ağustos ayları arasında, toplam 54 bin 166 kullanımla 7,5 milyon Euro’luk harcama yaptılar.

Bu miktarın; otellerde konaklamaya, uçak biletlerine ve eğlenceye harcadıkları ifade edilirken, ekonominin çöküntüde olduğu ülkede bu rakamlar infial uyandırdı.

7,5 milyon Euro’nun 4,1 milyon Euro’sunun KKTC’de, 3,3 milyon Euro’sunun da Türkiye’de harcandığını belirtildi. En büyük miktar olan da 2,3 milyon Euro'nun da otellerde konaklamaya harcandığını saptandı.

Detayların yer aldığı bu verilere göre ise Rumların, diğer başlıca harcamaların 1,9 milyon Euro’yla havayolu şirketlerine ve 925 bin Euro’yla da eğlenceye gittiği; sadece Ağustos ayında, KKTC ve Türkiye’de kredi kartlarıyla 1,1 milyon Euro harcandığını bildirildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri