Rum Yönetimi, Işid'e Düzenlenecek Operasyonlarda Aktif Rol Almak İstiyor

Rum Yönetimi, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) düzenlenecek hava operasyonlarında aktif görev üstleneceğini bildirdi. Rum Yönetimi, operasyonlarla ilgili aktif rol akmaktan memnun olurken, Rum muhalefeti de Kıbrıs'taki üslerin yabancılar tarafından...

Rum Yönetimi, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) düzenlenecek hava operasyonlarında aktif görev üstleneceğini bildirdi. Rum Yönetimi, operasyonlarla ilgili aktif rol akmaktan memnun olurken, Rum muhalefeti de Kıbrıs'taki üslerin yabancılar tarafından kullanılmasına tepkili.

Rum Yönetimi Söcsüsü Nikos Hristodulidis, IŞİD'e operasyon öncesinde İngiliz makamları ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi. Hristodulidis, Rum Yönetimi’nin bilmesi gereken bilgileri aldıklarını belirterek, bu irtibattan memnuniyetini dile getirdi.

Rum radyosu Güney Kıbrıs’ın IŞİD’e yönelik uluslararası ittifaka aktif katılmakta olduğunu ve oynayabileceği rol konusunda Avrupa Birliği'ndeki (AB) ortaklarıyla sürekli irtibat içerisinde olduğunu duyurdu.

Rum Yönetimi’nin IŞİD’e yönelik operasyonlarda Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO)’nun Baf’taki Andreas Papandreu Hava Üssü'nün Fransa ve Almanya tarafından kullanılmasına onay verdiği yolundaki bilgilerin sorulması üzerine, AB üyesi ülkelerin, anlaşmalar çerçevesinde adanın coğrafi konumunu değerlendirmek istediklerini söyledi. Sözcü, “Andreas Papandreu Hava Üssü’nün saldırı üssü olarak değil destek faaliyetleri açısından kullanılmasına olanak tanıyan bazı anlaşmalar var.” ifadesini kullandı.

MUHALEFET TEPKİLİ

Bu gelişmeler ışığında Rum Yönetimi'nin IŞİD'e operasyonlarda memnuniyet belirtirken, Rum muhalefeti de bu karara tepkili, Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL), Güney Kıbrıs’ın hiçbir savaşta saldırı üssü olarak kullanılamayacağı görüşünü ortaya koydu. AKEL'li yetkililer, IŞİD’e yönelik saldırılar arifesinde İngiliz üslerinin ve “Andreas Papandreu Hava Üssü’nün yabancı ordular tarafından kullanılmasının Güney Kıbrıs’ı savaşa karıştıracağı uyarısında bulundu.

"IŞİD HEDEFLERİNE ATEŞ AÇILABİLİR"

Öte yandan, Ağrotur Üssü'nde konuşlu savaş uçaklarının İngiltere Parlamentosu’nun Cumartesi günkü onayının ardından alarma girdiği belirtiliyor. Kuzey Irak’a bugün beşinci kez keşif uçuşu yapan Tornadoların artık güdümlü bomba ve füzeler taşıdığı ve gerekli görülmesi halinde IŞİD hedeflerine ateş açabileceği belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri