Rum Müzakereci: Kıbrıs Sorunundaki Olumlu Gidişatın Korunması Gerekir

Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis son aylarda Kıbrıs sorununda olumlu bir ivme yakalandığını ve bu ivmenin her şekilde korunması gerektiğini söyledi.Mavroyannis, ara bölgedeki Dayanışma Evi’nin üçüncü kuruluş yıldönümü...

Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis son aylarda Kıbrıs sorununda olumlu bir ivme yakalandığını ve bu ivmenin her şekilde korunması gerektiğini söyledi.

Mavroyannis, ara bölgedeki Dayanışma Evi’nin üçüncü kuruluş yıldönümü çerçevesinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununda son son dönemde olumlu bir gidişat yaşandığını ifade etti.

Kıbrıs sorununda yakalandığını söylediği ivmeyi “Mağusa Paketi” ile bağdaştıran Mavroyannis, “Güven ve işbirliği ruhunu uyarıp çözüm ümidini vurgulayacak bu pakete oyunu değiştirecek unsur olarak yaklaşılması gerekir. Böyle bir öneri ile herkes için önemli bir karşılıklı menfaatin (kazan-kazan) ilk önemli sonucunu yaratacağımıza inanıyoruz.” dedi.

“Bu çabayı sonucu sıfır olacak bir egzersize çevirip olumlu ivmeyi tehlikeye sokmak yerine kararlılıkla bir karşılıklı çıkar durumu yaratalım." diyen Mavroyannis, 'Güven Yaratıcı Önlemlerin' bu istikamette kullanılabileceğini dile getirdi. Rum müzakereci, "Kıbrıs Rum tarafı da etkin ilerlemeyi gündeme getirecek bir ivme katacak ‘Mağusa Paketi’ni önerdi.” açıklamalarında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri