Rum Futbolcunun Kıbrıslı Türk Kulübe Transferi Fanatik Rumları Sokağa Döktü

Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliu'nun KKTC'de Değirmenlikspor'a transfer olması Rum fanatikleri sokağa döktü.Rum basınına yansıyan haberlere göre bir grup fanatik Rum'un, Dimitris Vasiliu'nun evinin önünde toplanmak istediği, buna karşın...

Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliu'nun KKTC'de Değirmenlikspor'a transfer olması Rum fanatikleri sokağa döktü.

Rum basınına yansıyan haberlere göre bir grup fanatik Rum'un, Dimitris Vasiliu'nun evinin önünde toplanmak istediği, buna karşın Rum polisinin buna engel olduğu kaydedildi. Polisin, Rum futbolcunun evinin önünde güvenlik önlemlerini arttırdığı öğrenilirken, söz konusu futbolcunun ailesine de bir zarar verilmemesi için hummalı bir çalışma yürütüldüğü açıklandı.

Öte yandan Rum futbolcu, dün oynanan Hamitköy - Değirmenlik maçında forma giyemedi. Hamitköy - Değirmenlikspor maçında forma şansı verilmeyen Rum futbolcu için takımı Değirmeklikspor'dan konu ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, oyuncuyla ilgili Rum tarafında yaratılan spekülasyonlar ve tepkiler nedeniyle oyuncu ile ilgili tedbir amaçlı bu kararın alındığı belirtildi. Dimitris Vasiliu'nun, ilerleyen maçlarda forma giyebileceği de bildirildi.

"2 ÜLKE GENÇLİĞİNİ SPORTİF FAALİYETLERDE YAKINLAŞTIRMAK İSTEDİK"

Değirmenlikspor Kulübü Başkanı Emir Ali Öztüccar da, Rum futbolcunun, iki federasyonun karşılıklı transfer yapılması yönündeki mutabakatı çerçevesinde 2 ülke gençliğini spor anlamında ileriye taşımak için çıkabilecek tartışmaları da göze alarak takımlarına transfer olduğunu ifade etti. Öztüccar, bugün yine kendisiyle telefonla görüştüklerini dile getirdi.

Öztüccar, tepkilerin yanında Güney Kıbrıs'ta sporcu transferlerine destek veren takımlar da bulunduğunu belirterek, Salamina Kulübü yönetiminin transfere destek yönünde karar aldığını da kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri