Rum Basını: Türkiye Sondaj Platformu İçin Romanya Ve Azerbaycan'la Görüşüyor

Rumlar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de petrol-doğalgaz faaliyetlerini yakın takip ediyor. Rum basını, Türkiye'nin sondaj platformu edinmek için Romanya ve Azerbaycan ile görüşme halinde olduğunu iddia etti. Rum Alithia gazetesi, Türkiye’nin...

Rumlar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de petrol-doğalgaz faaliyetlerini yakın takip ediyor. Rum basını, Türkiye'nin sondaj platformu edinmek için Romanya ve Azerbaycan ile görüşme halinde olduğunu iddia etti.

Rum Alithia gazetesi, Türkiye’nin Romanya ile petrol sondaj platformu satın almak veya iki yıl içerisinde böyle bir platform inşa etmek konusundaki görüşmelerinin ileri aşamada olduğunu yazdı.

Romanya ve Azerbaycan’ın Türkiye’nin, kendi hidrokarbon sondaj platformunu inşa etmek için teknik bilgi edinme konusunda başvurduğu iki ülke olduğunu aktaran gazete, Azerbaycan’ın, Yunan hükümeti ile arasında geliştirdiği iyi ilişkiler nedeniyle Türkiye ile bu konuda anlaşma imzalamakta isteksiz göründüğünü, ancak Romanya için aynı şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

Romanya’nın, özellikle Karadeniz bölgesindeki Türk tezlerini açıkça destekliyor göründüğü ve Türk Enerji Bakanlığı’nın platform inşası için 1,5 milyar dolar ayırdığı vurgulanan haberde, Yunan dışişleri ve savunma bakanlıklarının gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri