"Ruhen İyi Olmayan Bedenen De Sağlıklı Değildir"

Özel Medical Park Samsun Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nden Uzm. Dr. Süleyman Korkmaz, “Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) psikiyatrik sorunları bir sağlık sorunu olarak tanıdığını belirterek, "Tıpkı diğer sağlık sorunlarımız gibi, nasıl...

Özel Medical Park Samsun Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nden Uzm. Dr. Süleyman Korkmaz, “Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) psikiyatrik sorunları bir sağlık sorunu olarak tanıdığını belirterek, "Tıpkı diğer sağlık sorunlarımız gibi, nasıl ki karnımız ağrıdığında bir doktora gidiyorsak, psikolojik bir sorunumuz varsa da doktora gitmeliyiz. Ruhen iyi olmayan bedenen de sağlıklı değildir.” dedi.

Psikiyatrik rahatsızlığı olanların hekime gelmekte tereddüt ettiklerini söyleyen Uzm. Dr. Süleyman Korkmaz, “Deli denilecek korkusu, kendisini zayıf hissetmesi, çevreden çekinmesi, ilaç kullanımından korkması gibi sebeplerle hekime gelmemektedirler. Oysaki psikiyatrik sorunlar sadece bir sağlık sorunu olarak görülmelidir, zaten de öyledir. Beyindeki bazı kimyasal maddelerin fazla ya da eksik olması birçok psikiyatrik hastalığa sebep olmaktadır. Psikiyatrik tedaviyi reddeden kişi hastalığın belirtileri ve sonuçlarıyla boğuşmak zorunda kalacaktır. İntihara kadar gidebilecek, iş, aile ve sosyal yaşantıda sorunlar yaşayacaktır.” şeklinde konuştu.

Çocuk hastalar da ilaç kullanımından korkulmaması gerektiğini söyleyen Dr. Korkmaz, “Çocuk hastaları da tedavi etmekteyim ve çocuklarda da birçok psikolojik hastalığın tedavisinde kullandığımız ilaçlar var. Bu ilaçlarda bütün dünyada kullanılan, güvenilirliği kanıtlanmış ilaçlardır.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri