Ruhani: Suriye'de Seçim Yapılsın, Sonucu Kabul Edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, iç savaşın devam ettiği Suriye'de serbest ve adil seçimler yapılması çağrısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, iç savaşın devam ettiği Suriye'de serbest ve adil seçimler yapılması çağrısında bulundu. Krize en iyi çözümün bu olduğunu ifade eden Ruhani, sandıktan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın kabul edeceklerini dile getirdi.

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Hasan Ruhani, başta ticaret olmak üzere komşu ülkelerle ilişkileri her alanda derinleştirmek istediklerini söyledi. Nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından Avrupa ile ilişkileri normalleştirmeyi arzu ettiklerini ifade eden Ruhani, ABD ile de yapıcı müzakerelerin sürdüğünü dile getirdi. Ruhani, Washington'un sözlerini eylemleriyle desteklemesi gerektiğini kaydetti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Hükümetimin teorik ve pratik önceliklerinden biri dünya ile yapıcı ilişkilere girmektir." diye konuştu.

Bu arada Davos'taki İran heyetinin, Batı ile yakınlaşma kapsamında özellikle petrol sektöründe teknoloji transferine imkan sağlayacak enerji anlaşmaları için büyük şirketlerin yetkililerini bilgilendirdiği belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri