“ruble Zayıflayacak Söylentileri Doğru Değil”

Küresel piyasalarda doların yükselen ateşi Rusya’ya da yansıyor. Sabah saatlerinde 23 kapek değerlenen dolar 33,2 rubleden işlem görüyor.

Küresel piyasalarda doların yükselen ateşi Rusya’ya da yansıyor. Sabah saatlerinde 23 kapek değerlenen dolar 33,2 rubleden işlem görüyor. Euro ise 9 kapek artarak 44,3 rubleye yükseldi.

Döviz piyasalarında dalgalanma ve rublenin düşüşünün süreceği yönündeki analizlere cevap veren Rusya Merkez Bankası, iddiaları yalanladı ve rublenin istikrarını koruyacağını savundu.

Rusya Merkez Bankası Mali Piyasalar Başkanı Sergey Şvetsov, “Rublenin zayıflayacağı yönündeki söylentiler büyük ölçüde abartılı.” dedi. Şvetsov, son dönemde rublenin dalgalanma dinamikleri olduğunu, bu yönde sıkı kontrole gitmediklerini söyledi.

Ocak ayından bu yana yüzde 55 dolar ve yüzde 45 eurodan oluşan döviz sepetinde ruble yüzde 8,7 düşüş yaşadı.

Elvira Nabiullina’nın Merkez Bankası Başkanlığı’na gelmesinin ardından enflasyon rakamlarının artmasına ve rublenin daha serbest dalgalanmasına izin verilmesi bekleniyordu. Nabiullina faiz oranlarının da aşağı çekilerek büyümenin desteklenmesini savunuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri