Ruanda Büyükelçisi: Yatırıma İhtiyacımız Var, Bunu En İyi Siz Yaparsınız

Ruanda’nın Türkiye Büyükelçisi Caezar Conisius Kayizari, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) üyelerine ülkesine yatırım yapmaya çağırdı. Ruanda olarak yatırımlara ihtiyaçları olduğunu belirten Büyükelçi...

Ruanda’nın Türkiye Büyükelçisi Caezar Conisius Kayizari, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) üyelerine ülkesine yatırım yapmaya çağırdı. Ruanda olarak yatırımlara ihtiyaçları olduğunu belirten Büyükelçi Kayizari, “EGSİAD’ın oluşturduğu komisyonların ülkemizde ciddi işler yapabilecek potansiyele sahip olduklarından şüphem yok. Şuanda Afrika'nın İsviçre’si konumundayız. Gelecekte Afrika'nın Singapur’u olarak adlandırılıyoruz. Bürokrasimiz iş yapmaya müsait. Şirket kurmak isteyen Türk yatırımcılar bürokratik işlemlerini Türkiye’den bilgisayar başından halledebilirler.” dedi.

EGSİAD, üyelerini yurt dışına açma misyonu çerçevesinde ülke tanıtım toplantılarına devam ediyor. EGSİAD üyesi iş adamları bu kapsamda, Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Caezar Conisius Kayizari, Ticaret Ataşesi Vivian Kayitesi ile Ruanda Cumhuriyetindeki yatırım imkanlarını görüşmek üzere Eskişehir’de bir araya geldi. EGSİAD dernek binasında yoğun katılımla gerçekleştirilen programda EGSİAD Meslek Komisyonları Koordinatörü Mustafa Sanal’ın çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Büyükelçi Kayizari Türkiye ile Ruanda’nın çok iyi ikili ilişkilere sahip olduğunu söyledi. EGSİAD’ın Ruanda’ya olan ilgisinden dolayı teşekkür eden Kayizari, yakında Ruanda’ya Türkiye’den bir büyükelçi atanacağı kaydetti. Kayizari, bundan sonra Türkiye ile ikili ilişkilerin işadamları sayesinde eskisinden çok daha iyi olacağını vurguladı.

Türkiye’deki iş adamlarının sıklıkla Ruanda’daki yatırımları değerlendirmek üzere ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Büyükelçi Kayizari, Türk İşadamlarının ülkesine daha fazla yatırım yapmaya davet etti. Büyükelçi, “Ruanda olarak yatırımlara ihtiyacımız var. EGSİAD’ın oluşturduğu komisyonların tamamının ülkemizde ciddi işler yapabilecek potansiyele sahip olduklarından hiç şüphem yok. Özellikle Kadın Komisyonu ve Genç Komisyonu bu noktada oldukça ilgimi çeken komisyonlar oldu. Gelin ülkemizde bu yatırımları sizi yapın. Bunu sizlerin başaracağına inancımız tam.” diye konuştu.

'RUANDA AFRİKA’NIN İSVİÇRE’Sİ, GELECEKTE DE SİNGAPUR’U OLACAK'

Büyükelçi Kayizari, Ruanda’nın küçük bir ülke olduğunu fakat çok hızlı büyüyen bir ekonomisinin olduğuna dikkat çekti. Büyükelçi Kayizari, ülkesinin şu an Afrika’nın İsviçre’si konumunda olduğunu, gelecekte de Afrika’nın Singapur’u olarak adlandırıldığını aktardı. Büyükelçi, şöyle dedi: “ Tabi ki bu noktada büyümemiz için iş birliği yapmamız lazım. Biz şu anda iş yapma potansiyelimizle Afrika’da ikinci sıradayız. Bürokrasimiz iş yapmaya çok müsait. Şirket kurmak isteyen Türk yatırımcılar tüm bürokratik işlemlerini Türkiye’den bilgisayar başından hızlı bir şekilde halledebilirler.” dedi. Kayizari, EGSİAD üyesi iş adamlarını en kısa sürede Ruanda’ya yatırım yapmaya davet etti.

'EYLÜL AYINDA RUANDA’YA TİCARİ BİR GEZİ DÜZENLEMEYİ PLANLIYORUZ'

EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk ise, Ruanda’nın Afrika'daki önemli ülkelerden biri olduğunun belirtti. Eylül ayı içerisinde Ruanda’ya ticari bir gezi düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Başkan Türk, “Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Ruanda iş gezisi öncesi bu ülkenin büyükelçi ve ticari ataşesini ağırlamamız ülke hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmamıza vesile oldu. Bu sayede Ruanda Cumhuriyeti’ne hazırlıklı bir şekilde gidip daha büyük yatırımlara imza atacağımızı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ruanda Cumhuriyeti'nin Afrika’nın önemli pazarlarından olduğunu vurgulayan Başkan Türk, “İş adamlarımızın Afrika’ya yatırım konusunda geç kalmamalarını ve bir an önce bu kıtaya açılmalarını istiyoruz. EGSİAD olarak bu konuda da iş adamlarımıza elimizden gelen bütün destekleri sunmaktayız.” diye konuştu. Program sonunda Başkan Türk, ziyaretleri anısına Kayizari’ye altın vazo takdim etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri