Rtib, Türk İş Dünyasını İftar Sofrasında Buluşturdu

Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB), Moskova’nın tarihi bir restorandında Türk işadamlarını Ramazan sofrasında bir araya getirdi.

Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB), Moskova’nın tarihi bir restorandında Türk işadamlarını Ramazan sofrasında bir araya getirdi.

Moskova’nın tarihi sokağı Arbat’ın Praga restoranında düzenlenen iftar yemeğine RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Gökhan Turan, Büyükelçilik Din Hizmetleri Müşaviri Fahri Sağlık, Büyükelçilik Ticaret Başmüşaviri Atilla Kızılarslan, Rusya’nın Çuvaşistan Müftüsü Albir Krganov, Rusya Müftüler Konseyi Uluslar Arası İlişkiler Masası Başkanı İldar Galeyev ve 200’e yakın Türk işadamı katıldı. Çuvaşistan Müftüsü Krganov’un okuduğu ezanla açılan iftarda, konuklara leziz Türk yemekleri ikram edildi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan RTİB Başkanı Karaaslan, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı. RTİB Başkanı, “Hakikaten Ramazan onbir ayın sultanı, düşmanlıkların unutulduğu ve güzelliklerin temsil edildiği bir ay. Bizler diğer on bir ayın da böyle yaşanmasını diliyoruz. RTİB olarak yüzyıllar boyu yaşatılan geleneğimiz bağlamında Moskova’da böyle bir iftarı düzenlemekle vazifemizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

RTİB olarak Rusya’da faaliyetlerine hız vereceklerini belirten Karaaslan, “Şu anda Türk iş dünyasının varlığını Rusya’da yeterince hissetmiyoruz. Biz RTİB olarak Rusya’da parlamenterler dahil üst düzey bürokratlar için Türk iş dünyasını tanıtan bir broşür hazırlıyoruz. Burada 10 milyar dolarlık yatırımları, 100 binden fazla kişiye istihdam sağlandığını anlatacağız. Türkler sadece inşaat yapmıyor. Türkler, Rusya’da ciddi yatırımlar yapıyor. Bunları anlatmamız lazım. Ruslarla Türk iş dünyasını birleştireceğiz.” dedi.

DİYANET RAMAZAN İÇİN RUSYA’YA 40 DİN ADAMI GÖNDERDİ

Cihan’a konuşan Çuvaşistan Müftüsü Krganov, “Ramazan ayında Moskova’nın merkezinde Türk kardeşlerimizle, dostlarımızla beraber iftar sofrasında oturmak güzel bir duygu. Birlik ve beraberlik tablosu. RTİB bu gece şahane bir etkinlik yaptı, teşekkür ediyoruz. Ayrıca Ramazan ayında Türkiye’den Rusya’ya 40’a yakın din görevlisi geldi. Kent, köylerimizde camilerde görev yapıyor, manevi bir kardeşlik dayanışması sağladıkları için Türkiye’ye özel teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçilik Din Hizmetleri Müşaviri Sağlık da Cihan’a yaptığı açıklamada, “Bugünkü RTİB’in iftar gecesine katılmaktan mutluyuz, emeği geçen herkese şükranlarımı iletiyorum. İftarlarımız sürekli devam ediyor. Rusya’da Türk iş dünyasının etkinlikleri iftarlarımıza ayrı güzellik ve zenginlik katıyor. Moskova’da iftarlar vesilesiyle bir araya gelen Müslümanlar birlik, beraberlik ve dostluk ilişkilerini güçlendiriyor. Daha yakından bir birilerini tanımalarına vesile oluyor.” dedi.

Gecede konuşan RTİB Başkanı Karaaslan, Türk iş adamlarını Rusya’da birlik ve beraberliğe davet etti. Karaaslan, “İmkanlarımızı yardıma muhtacı olan insanlara aktarmamız lazım. Arkadaşlarla hep birlikte bir araya geleceğiz, biz güç oluşturacağız ve doğru adreslere ulaşacağız. İnsanlara yardım elini uzatacağız.” temennisinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri