Rtib Başkanı: Türkiye’den Büyükler Rusya’ya Gelmeli

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım başkanlığındaki 28 iş adamı heyeti, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım başkanlığındaki 28 iş adamı heyeti, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti.

Moskova’da RTİB merkez ofisinde düzenlenen toplantıya RTİB Başkanı Naki Karaaslan, RTİB Yönetim Kurulu üyeleri ve Türk iş adamları heyeti katıldı. Sivaslı iş adamlarını Rusya’ya yatırım yapmaya davet eden RTİB Başkanı, “1990’lı yıllarda Rusya ticaretinde bazı firmalarımızın yaptığı yanlışlıklar yüzünden imajımız zedelendi. Rusya piyasasında imajımızın düzeltilmesi için son yıllarda olumlu, faydalı ticari faaliyet ve çalışmalar yapıldı. Bugün bunu daha faal şekilde devam ettirmeliyiz. Burada sizlere büyük işler düşüyor. Rusya artık eskisi gibi değil. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iktidara gelmesiyle her alanda olduğu gibi ekonomi sektöründe de canlanma oldu. Rusya ekonomisi büyüyor. Artık sizlerin gelip bu piyasada pay almanız lazım. Rusya’da yapılacak çok iş var, ancak uzun vadeli olarak düşünün.” tavsiyesinde bulundu.

STSO Başkanı Yıldırım ise , “Moskova’ya daha önce de geldik. Ama giderek Rusya değişiyor, ekonomi koşullar değişiyor. Bu bağlamda yeniden ziyaret ederek sizlerin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istedik. Aramıza katılan bazı Sivaslı iş adamlarımızın Moskova’ya yönelik ilk ziyareti. Rusya’ya yatırım yapmadan önce sizlerin tavsiyelerinizi dinlemek bizler için çok önemli.” dedi.

BÜYÜK HOLDİNGLERİMİZ GELMELİ

Karaaslan, “Rusya’da inşaat sektöründe başarılıyız, hatta bazı inşaat firmalarımız başka alanlara yatırım yapıyor. Bunlar güzel örnek. RTİB olarak sizlere destek olmaya hazırız. Türkiye’den Rusya belki farklı algılanabilir. Ama Rusya ile çok benzer yönlerimiz var. Rusya’da iş yapmanın özelliklerinden biri iyi ilişkilerden geçer. İki ülke ilişkileri iyi durumda. Buraya yönelik ticaretimizi çeşitlendirmek lazım. Önümüzdeki 20 yılda yatırım yapılması gereken ülkelerden biri Rusya. Buraya 5 büyük grup gelmiş, 10 milyar doların yüzde 85’i bunların üzerine. 5 büyük holding daha gelse 5 yılda bir 10 milyar daha olacak. Rusya’ya büyük holdinglerimiz geldiği zaman diğerlerini de buraya getirmiş oluyor.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri