Rtib Başkanı Karaaslan’dan Rus-türk İş Konseyi’ne Ziyaret

Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü Ahmet Palankoyev’i ziyaret ederek ikili ekonomi ilişkileri görüştü.

Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü Ahmet Palankoyev’i ziyaret ederek ikili ekonomi ilişkileri görüştü.

Rus senatörün Moskova’daki ofisinde gerçekleşen görüşmede Rus-Türk ticari, ekonomi ilişkileri konuşuldu. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan RTİB Başkanı Karaaslan, "100 milyar dolarlık hedefe ulaşmamız için görüşmelerimizi hızlandırdık. Bugünkü buluşmada görüş alışverişinde bulunduk. 100 milyar dolarlık hedef yolumuz uzun ve problemli. Bunları çözmemiz için neler yapabiliriz diye konuları ele aldık. Rusya artık yatırımları teşvik ediyor. Bu konuda biz ne yapabiliriz? Öncelikle Rusya ve Türkiye arasında mutlaka ikili anlaşmaların yapılması lazım. Burada vergi ayrıcalıkları söz konusu olmalı. Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinden dolayı bizim elimiz kolumuz bağlı bazı konularda. Önümüzdeki 10 yılda enerjiye yaklaşık 200 milyar dolar yatırım yapılacak. Belki 7-8 daha nükleer santrallere ihtiyaç olacak. Bununla ilgili Rusya ile mutlaka işbirliği yapmamız lazım. Enerji yatırımına devam edilecek. Sadece enerji değil, bankacılık, turizm, sağlık ve eğitimle ilgili yatırım konularını da ele aldık. Faydalı görüşme oldu." dedi.

Rus-Türk İş Konseyi Başkanı Senatör Palankoyev de, "Türk dostlarımızla görüşme güzel geçti. Gelecekte neler yapabiliriz bu konuları ele aldık. 100 milyar dolarlık hedefe ulaşılması açısından bu tür görüşmelerin faydalar sağlayacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

RTİB Genel Sekreteri emekli Rus diplomat Vladimir Solotsinski’nin de katıldığı görüşmede Karaaslan, senatör Palankoyev’e plaket armağan etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri