Rövanşı alacağız

Zor günler geçiren Üniversitespor, yarın deplasmanda oynayacağı Erdemir maçını kazanmak istiyor. Antrenör Karadağ, ilk yarıda mağlup ettikleri Erdemiri deplasmanda yenmek istediklerini söyledi

Beko Basketbol Ligi’nin 20. haftasında deplasmanda Erdemirspor ile karşılaşacak olan Mutlu akü Selçuk Üniversitespor karşılaşmayla ilgili şehrimizdeki hazırlıklarını tamamladı. Dün sabah karayoluyla Zonguldak’a giden sarı-mavililer, Akçakonak Otel’de kampa girdi. Ligde 25 puanla düşme hattının hemen üzerinde yer alan iki takımın mücadelesi final niteliği taşıyor. Ligin ilk yarısında Konya’da rakibini mağlup etmeyi başaran ekibimiz rövanşı da vermek istemiyor.

Teknosa Türkiye Kupası maçları nedeniyle lige verilen arada toparlanma fırsatı bulanan sarı-mavililer Erdemir karşısında son haftalardaki kötü gidişini durdurmak istiyor. Ligde oynadığı son 11 maçtan sadece ikisini kazanabilen Üniversitespor, düşme hattından biraz da olsa uzaklaşmak için Erdemir deplasmanından kazanarak dönmeyi hedefliyor. Kaptan İbrahim Öztürk’ün de sakatlığından kurtulmasıyla tam kadro maça çıkacak olan ekibimizde moraller ise yerinde.
Mutlu Akü Selçuk Üniversitespor Antrenörü Cengiz Karadağ, Erdemir maçını kazanarak yepyeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi. Ligdeki en kritik maçlardan birisine çıkacaklarını hatırlatan Karadağ, “Oyuncularıma güvenim sonsuz. Tam anlamıyla kazanmaya kilitlendik. Sezon sonunda korkulu rüya yaşamamak için Erdemir maçını kazanmalıyız. Rakibimiz kupada final oynadı. Dolayısıyla bizimle oynayacağı karşılaşmaya moralli çıkacaklar. Bu açıdan zor bir maç olacak. Daha sonraki haftalarda sürpriz yaşamamak için bu kritik karşılaşmayı kazanmak zorundayız” diye konuştu.
ERDEMİR CEPHESİ GALİBİYET İSTİYOR
Erdemirspor’un antrenörü Ahmet Çakı, “Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile sahamızda zorlu geçecek maçı kazanmak istiyoruz” dedi. Ahmet Çakı, yaptığı açıklamada, 1 Martta Erdemirspor Salonu’nda karşılaşacakları rakiplerinin ligde hızlı ve açık saha basketbolunu en iyi oynayan takım olduğunu söyledi. Takımlarında sakat ya da cezalı oyuncularının bulunmadığını anlatan Çakı, şunları kaydetti: “Tam kadro çıkacağımız maçı kazanacak mücadeleyi ortaya koyarsak sahadan galibiyetle ayrılırız. Selçuk Üniversitesi, özellikle deplasmanda iyi performans gösteriyor. Bunu da deplasmanda kazandıkları karşılaşmalarla ortaya koydular. Ama biz de kazanmamız gerektiğinin farkındayız. Kendi evimizde ve taraftarımızın önünde oynayacak olmamızı da avantaj görüyorum. Rakibimizle aynı puana, galibiyet sayısına ve aynı seviyede kadroya sahip olmamız müsabakanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile sahamızda zorlu geçecek maçı kazanmak istiyoruz. Karşılaşmanın zorluğunu oyuncularımıza anlatmaya çalışıyorum.”
20. HAFTA PERDESİ 5 MAÇLA AÇILIYOR
Beko Basketbol Ligi’nde 20. haftanın perdesi bugün 5 maçla açılıyor. Ligde, Efes-Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka-Fenerbahçe Ülker maçlarına da sahne olacak 20. haftanın programı şöyle: Bugün: 15.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Türk Telekom (Edip Buran) 16.00    Casa TED Ankara Kolejliler-Antalya Büyükşehir Belediyesi (TOBB) 16.00 Kepez Belediyesi-Darüşşafaka Cooper Tires (Kepez Belediye) 17.00 OYAK Renault-Aliağa Petkim (Bursa Atatürk) 19.15 Efes Pilsen-Galatasaray Cafe Crown (Darüşşafaka Ayhan Şahenk) Yarın: 17.00    Beşiktaş Cola Turka-Fenerbahçe Ülker (BJK Cola Turka)17.00 Erdemir-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (Erdemir) 17.00 Pınar Karşıyaka-Banvit (Karşıyaka)
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri