Rotamız Samsun

Yarın Samsunspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Konyaspor kafilesi bugün sabah Karayoluyla Samsun’a gidiyor. Ziya Doğan: Rakibi küçümsemiyoruz, kolay bir maç olmayacak, ama kazanacağız

Bank Asya 1. Lig'de play-off mücadelesi veren ve Pazar günü deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak olan Konyaspor’da hazırlıklar sürüyor.. Önceki gün savunma ve hücum organizasyonlarından oluşan taktik, dün de teknik-taktik ve duran topların değerlendirildiği bir antrenmana yapan Kartallar, Samsun’a bugün sabah kahvaltısından sonra hareket edecekler. Samsun’a karayoluyla gidecek olan yeşil-beyazlılar büyük Samsun otelde kampa girecekler ve maçın son çalışmasını da bugün akşam saatlerinde Samsunspor tesislerinde ter atarak gerçekleştirecekler. Konyaspor’da, sakatlığı süren Serhat ve hazır olmayan Uğur Akdemir bu hafta da oynayamayacak. Hasta olman Ramazan’ın durumu bugün belli olacak. Kaleci Haluk ve Abdulvahid ise boyundaki sakatlık nedeniyle takımdan ayrı çalıştı.

DOĞAN, 3 PUANLA DÖNECEĞİZ
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Samsun deplasmanından galibiyetle döneceklerini söyledi. Son derece önemli bir maça çıkacaklarını ifade eden teknik direktör Ziya Doğan, gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve Samsunspor’u yeneceklerine inandığını belirtti. Ziya Doğan, "Türkiye liglerinde hangi kategoride olursa olsun rakibini ciddiye almazsan, küçümsersen ve puan cetvelindeki yerine bakarak hareket edersen hayal kırıklığına uğrarsın. Bu konuda oyuncularıma gereken uyarıları yaptım” şeklinde konuştu.
SAMSUNSPOR İYİ BİR TAKIM
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Samsunspor’un iyi bir takım olduğunu, ancak şanssızlıkların beraberinde getirdiği bir psikolojik çöküntü içerisine girdiklerini dile getirdi ve açıklamasını şöyle sürdürdü. “Şuanda da puan cetvelindeki yerleri hiç iç açıcı değil. Çok mücadeleci bir maç olacak. Bizimde galibiyete ihtiyacımız var. Çok zor bir maça gidiyoruz. Fikstür dezavantajını avantaja çevirmek istiyoruz. Çünkü son 5 maçımızın dördünün play-off iddiası olan takımlarla, birini ise düşmemeye oynayan bir ekiple oynayacağımızı sürekli olarak söylüyorum. Şu ana kadar gösterdiğimiz performans fena değil. Bütün hazırlıklarımız Samsunspor'u Samsun'da yenmek üzerine. O bilinçle hareket ediyoruz. Oyuncularımız hazır.”
DOĞAN’DAN REHAVET UYARISI
Konyaspor’un geleceği konusunda da emin konuşan tekniki direktör Doğan, sözlerine şöyle devam etti. “Futbolcularım zaman zaman rehavete kapılıyorlar. O konuda gereken uyarılarımızı yapıyoruz. Ama istediğim mantalite tam oturdu mu? hayır.. Oturmasının biraz zaman alacağını biliyorum. Zaman içerisinde ne kadar başarabiliyorsak toparlamak istiyoruz. Daha iyi, daha bilinçli, daha profesyonel bir futbol kadrosu olan Konyaspor seyrettirmek istiyoruz.."
PLAY-OFF DEĞERLENDİRMESİ
Teknik direktör Ziya Doğan, Süper Lig'e çıkacak üçüncü ve son takımı belirleyecek play-off'ta bu yıl yeni bir uygulamaya geçilmesinin avantajlı olduğunu kaydetti. Doğan, bu konuda da şu açıklamayı yaptı. "Tesadüfi olarak değil de hak ederek çıkacak takım belirlenecek. Bazen 90 dakika çok iyi oynarsın çok sayıda gol pozisyonuna girip kaçırırsın, bir gol yiyip elenirsin. Yazık oldu denir. İşte bu sistemle bu ortam ortadan kalktı. Kendine ve takımına güvenenler için iyi bir uygulama. Böyle bir durum her takımın kendi kaderini kendisinin belirlemesi adına da iyi. Şampiyon olacak takım hakkıyla şampiyon olacak. O anlamda lig usulü daha avantaj.." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri