Ronaldo Real Madrid'i uçurdu

İspanya La Liga'ya kötü bir başlangıç yapan Real Madrid, Devler Ligi 2. karşılaşmasında Ajax ile karşı karşıya geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu mücadelesinde İspanol devi Real Madrid Hollanda'nın köklü kulüplerinden Ajax'a konuk oldu.

Amsterdam Arena'da oynanan karşılaşmayı Real Madrid Cristiano Ronaldo'nun muhteşem performansıyla 4-1 kazanmayı bildi.

Real Madrid, karşılaşmaya iyi bir başlangıç yaptı ama ilk tehlikeli atak 3. dakikada Ajax'tan geldi. Hızlı çıkan Ajax'ta Poulsen, topu soldan koşan Eriksen'e gönderdi. Cezasahasına giren Eriksek'in ortasına dokunan olmadı ve top uzaklaştı. Real Madrid, bu andan sonra ilk yarı bitene kadar oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. 13. dakikada Real Madrid orta alanda topu kazandı, Kaka aldı. O da cezasahası içinde bekleyen Ronaldo'ya pasını aktardı. Portekizli oyuncunun sol çaprazdan yaptığı vuruş kaleciden geri geldi. Real Madrid 16. dakikada yine etkili geldi. Cezasahası önünde topu alan Kaka, kendine şut açısı yarattı, plaseyi yaptı ama kaleciden döndü. Dönen topu bu kez Benzema tamamladı fakat kaleci Vermeer yine başarılı oldu. 21. dakikada Ajax'ta korneri Eriksen kullandı, gelen ortayı karambol içinde Casillas elinden kaçırdı. Arka direkte bekleyen Rhijn kafayı vurdu fakat top üstten dışarıya gitti. Real Madrid, aradığı golü 42. dakikada bulmayı başardı. Benzema kendisine atılan ara pasında soldan cezasahası içine girdi, içeriye bıraktı. Defanstan seken topa Ronaldo dokundu ve golünü attı. İlk yarı 0-1 sona erdi.

Real Madrid, maçın ikinci yarısına da çok hızlı bir giriş yaptı. 48. dakikada Real Madrid hızlı çıktı. Marcelo kendi yarı alanında topu aldı. Pasını sağdaki Kaka'ya aktardı. Onun ortasına Benzema rövaşata ile vurdu ve topu filelere gönderdi. Fransız oyuncu harika bir gol atmayı başardı. Ancak Real Madrid, bu golden sonra oyundan düşmeye başladı. 56. dakikada Ajax kazandığı korneri etkili kullandı, arka direkte Moisander topu kafayla ağlara yollamayı başardı. Callejon'un yerine giren Angel Di Maria, girer girmez farkını gösterdi. 64. dakikada Ronaldo, sağ köşede bekleyen Di Maria'ya pasını aktardı, Arjantinli oyuncu içeriye sokuldu ve şut açısını buldu, vurdu ancak kaleci çıkarmayı başardı. 79. dakilada Real Madrid rahatladı. Benzema'nın pasını alan Ronaldo, cezasahası dışından harika bir plase ile kaleciyi avlamayı başardı. 81. dakikada kaleci ile bir anda karşı karşıya kalan Ronaldo, aşırtma bir vuruş yaptı ve golünü atmayı başardı. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk, kariyerindeki ise 18. hattrickini yapmayı başardı.


Ajax [1 - 4] Real Madrid
42' [0 - 1] Ronaldo
48' [0 - 2] Benzema
56' [1 - 2] Moisander
79' [1 - 3] Ronaldo
81' [1 - 4] Ronaldo

Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, De Jong, Poulsen, Eriksen, Sana, Babel, Boerrigter

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Essien, Alonso, Callejon, Kaka, Ronaldo, Benzema

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri