Romanyalı öğrenciler engelliler için çalışacak

Avrupa Birliğinin eğitim desteği projeleri kapsamında Seven Color 7 Renk projesi çerçevesinde Romanyadan bir grup öğrenci Konyaya geldi

Avrupa Birliği’nin eğitim desteği projeleri kapsamında “Seven Color – 7 Renk” projesi çerçevesinde Romanya’dan bir grup öğrenci Konya’ya geldi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük’ü makamında ziyaret eden Romanyalı öğrenciler, proje çerçevesinde engellilerin bağımsız yaşam becerisi için yapılabilecekler üzerinde çalışıyor. Konya’da engelliler için yapılan çalışmaları inceleyecek olan öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde burada gördüklerini uygulamaya çalışacak.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, yapılan bu tür projelerle eğitim çalışmalarının evrensel boyutlara taşındığını dile getirerek, “Romanya’dan gelen öğrenci arkadaşlarımızı Konya’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projenin konusu da çok anlamlı. Hedeflerinde engelli insanların yaşam standartlarını yükseltebilmek, onların da bağımsız yaşayabilmeleri için yapılabilecek çalışmalara katkı sağlamak var. Romanya’dan gelen heyet, Türkiye’de engelliler için ne yapıldığını görüp, gördüklerini Romanya’ya taşıyacak” dedi. Romanya’dan gelen öğrencilerin Konya’da ev ziyaretleri de gerçekleştirdiğini söyleyen Büyük, “Türk aile yapısının tanıtımı açısından bu da güzel bir uygulama oldu. Yabancı öğrenciler Türk aile yapısını yerinde inceleme fırsatı buldu. Projenin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri