Romanya'da Kurban Bayramı Sevinci

Romanya’nın başkenti Bükreş’te yaşayan Müslümanlar sabahın erken saatlerinde Kurban Bayramı namazını eda etmek için Bükreş Camii'nde toplandı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te yaşayan Müslümanlar sabahın erken saatlerinde Kurban Bayramı namazını eda etmek için Bükreş Camii'nde toplandı. Namaz öncesi tövbe istiğfar edildi. Yapılacak kurban ibadetinin kabulü ve dünyanın dört bir yerinde zulüm altındaki bütün Müslümanlar için dua edildi.

Kurban bayramı neşesi içindeki Müslüman halk Bükreş camiini tıklım tıklım doldurdu. Sabahın erken saatlerinde iç-dış avlusunu ve camii bahçesini dolduran cemaat Kurban bayramı vesilesiyle af ve mağfiret diledi. Cemaat, namazın ardından hep bir ağızdan tekbirler getirerek dua etti.

Namazın bitişiyle birlikte ilk bayramlaşmalar da cami avlusunda başladı. Müslümanlar birbiriyle kucaklaştı. Namaza babalarıyla gelen çocuklar büyüklerinden aldıkları harçlık ve şekerlerle sevindiler.

Bayram namazın ardından Bükreş Şehitliği'nde ve yanında bulunan Müslüman mezarlığında mezarlık ziyareti yapıldı. Ziyarette büyük küçük tüm yaşlarda Müslümanlar katıldı. Burada da bayramlaşmalar devam etti.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ömer Şölendil ve KEİPA (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi) toplantısı için Romanya’da bulunan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da şehitlik ziyaretinde bulundu.

Bir diğer bayramlaşma programı da Romanya’da bulunan Türk iş adamlarının katkılarıyla yapılan Uluslararası Bükreş Koleji’nde, Romanya’da yaşayan Türkler için yapıldı. Ülkelerinden uzakta bayram sevincini yaşamaya çalışan çocuklar verilen hediye ve şekerlerle sevindirildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri