Romanya'da Devletin Zirvesinde 'İstihbaratçı' Suçlaması

Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, bu koltuğa aday olan Başbakan Victor Ponta'nın geçmişte savcılık yaptığı dönemde istihbarat servisine çalıştığını iddia etti.Cumhurbaşkanlığı seçimleri en büyük adaylarından Victor Ponta 1998-2001...

Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, bu koltuğa aday olan Başbakan Victor Ponta'nın geçmişte savcılık yaptığı dönemde istihbarat servisine çalıştığını iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri en büyük adaylarından Victor Ponta 1998-2001 yılları arsında Anayasa Mahkemesi yolsuzluklarla mücadele bölümü savcısı olarak çalışmıştı.

Başbakan Victor Ponta ise "Kanunlara saygılı bir şekilde ülkeme hizmet ettim. Basescu tam bir yalancı." diyerek karşılık verdi.

Başbakan Ponta, üç hafta sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıkladığı gün Basescu hakkında 'komünizm zamanında istihbarat subayı olarak çalıştığı' iddiasını ortaya atmıştı.

İkili arasındaki atışmalar yıllardır Romanya'da gündemi meşgul ediyordu.

Dün Realitate televizyonuna konuk olan Basescu, Cumhurbaşkanlığı adaylarından Başbakan Ponta ve ien güçlü rakibi Klaus Iohannis için "İkisi de yalancı ve yolsuz, bu makamı işgal edemez." yorumunu yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri