Romanya’da Bayram Namazına Gelenler Zulüm Altındaki Müslümanlara Dua Etti

Romanya'da yaşayan Müslümanlar, sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camileri doldurdu.

Romanya'da yaşayan Müslümanlar, sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camileri doldurdu. Yapılan dualarda dünyanın her yerinde zulüm altındaki Müslümanlara da yer verildi.

Ramazan'ı geride bırakmanın hüznünü yaşayan Müslümanlar, güne bayram coşkusuyla uyandı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bayram namazını kılmak için yola koyulan Müslümanlar Bükreş Camii'ne akın etti.

Romanya’da yaşayan Müslümanlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Ramazan ayında da büyük yoğunluk yaşanan Bükreş Camii'nin iç ve dış avlusunu ve bahçesini doldurdu. Vatandaşlar, namazın ardından hep bir ağızdan tekbirler getirerek dua etti.

Duaların bitişiyle birlikte ilk bayramlaşmalar cami avlusunda başladı. Müslümanlar birbiriyle kucaklaştı. Namaza babalarıyla gelen çocuklar büyüklerinden aldıkları harçlık ve şekerlerle sevindiler.

Romanya'da bayramın coşkulu şekilde yaşandığı diğer bölge ise soydaşların ağırlıkta yaşadığı Dobruca oldu. Yaklaşık 60 camiinin ibadete açık olduğu yerleşim yerlerinde ibadethaneleri dolduran soydaşlar, bayramın sevinç ve coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Romanya’da yaşayan Türkler de iş adamlarının katkılarıyla yapılan Uluslararası Bükreş Koleji’nde bayramlaştı. Kahvaltının ardından başlayan programa en çok çocuklar sevindi. Çocuklara Türkiye’deki bayram atmosferini yaşatmak için özel hazırlanan hediyeler ve elma şekerleri hediye edildi.

Bayramlaşma programına ailesiyle gelen Haylil Haliloviç, "Program özellikle çocuklar için çok güzel oldu. Yapılan bu etkinlik için teşekkürler. Evinizde kalmayın hiçbir bayramda, dışarı çıkın insanlarla beraber bayramı kutlayın" dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri